Hallitus hyväksyy oopiumin ja taikasienen lääketutkimuksen

LEHDISTÖTIEDOTE:

Hallitus on antanut vihreää valoa kuninkaalliselle asetusluonnokselle, joka sallii oopiumin ja taikasienten viljelyn lääkekäyttöön koekäytössä.

Oikeusministeriön esittämä ehdotus sai yksimielisen tuen tärkeimmiltä hallintoelimiltä, ​​kuten korkeakoulu-, tiede-, tutkimus- ja innovaatioministeriöltä, sisäministeriöltä, kansallisen talous- ja sosiaalisen kehityksen neuvoston toimistolta ja Thaimaan kuninkaalliselta poliisilta.

Asetusluonnos, joka julkaistaan ​​Royal Gazettessa, merkitsee tämän kunnianhimoisen hankkeen alkamista. Valtioneuvoston, lakiasioiden neuvoa-antavan elimen, huolellisesti tarkistama asetus on suunniteltu edistämään innovaatioita ja vähentämään maan riippuvuutta tuontimorfiinista ja masennuslääkkeistä.

Uuden asetuksen mukaan Chiang Rain Chiang Saenin alueella sijaitseva International Narcotics Control College saa luvan viljellä oopiumia lääketieteellisiin tarkoituksiin. Tämä huumausainevalvontaviraston valvoma kollegio helpottaa valtion lääkejärjestön morfiinin uuttamista Bangkokissa ja Pathum Thanissa sijaitsevissa laboratorioissaan.

Asetuksen tavoitteena on myös mahdollistaa taikasienten kasvu nimetyissä yliopistoissa ja oppilaitoksissa neljällä Thaimaan alueella. Hankkeeseen hyväksytään laitokset, joiden katsotaan olevan valmiita aloittamaan kokeellisia hankkeita masennuslääkkeiden luomiseksi taikasienten uutteista.

Taikasienet sisältävät välttämättömiä yhdisteitä, psilosybiiniä ja psilosiinia, joilla on lupaavia mahdollisuuksia kehittää masennuslääkkeitä. Thaimaassa masennusdiagnoosien määrä on lisääntynyt merkittävästi, ja noin 1.76 miljoonaa tapausta on kirjattu vuosina 2015–2020.

Asiantuntijoiden mukaan aloitteen odotetaan tasoittavan tietä näiden keskeisten lääkkeiden kustannustehokkaalle kotimaiselle tuotannolle, mikä säästää maata huomattavan määrän rahaa.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja on työskennellyt Pattaya Newsin kanssa viisi vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin ja myös joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen käännöksiä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjoittajien välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.