OERC sanoo, että sähkön hintatoimet edellyttävät uuden hallituksen muodostamista

LEHDISTÖTIEDOTE:

Office of the Energy Regulatory Commission (OERC) on korostanut, että uusi hallitus tekee päätöksiä lisäleikkauksista sähkön hintoihin.

Kaupan, teollisuuden ja pankkialan yhteisen pysyvän komitean pyynnöstä OERC:lle laskea sähkön hinnat 4.25 bahtiin yksikköä kohti, OERC:n pääsihteeri Komkrit Tantravanich sanoi, että OERC:llä ei tällä hetkellä ole riittävästi varoja tehdä niin.

Hän selitti, että yhden satangin alentaminen sähköhinnoissa vaatisi huomattavan 1-500 miljoonan bahtin budjetin. Koron laskemiseksi merkittävämmällä 600 satangilla OERC vaatisi valtavan, noin 20 miljardin bahtin budjetin. Taloudelliset vaikutukset korostavat hallituksen hyväksynnän merkitystä tällaisten päätösten tekemisessä.

Pääsihteeri totesi, että EGAT ilmoitti äskettäin OERC:lle mahdollisesta sähköntuotannon vähentämisestä vesivoiman patojen avulla Laosissa tulevana vuonna vallitsevien kuivuusolosuhteiden vuoksi. Tämä tilanne voi saada EGATin muuttamaan energiantuotantomenetelmiään ja tukeutumaan enemmän LNG:hen ja hiileen kompensoidakseen odotetun vajeen.

Ottaen huomioon nämä ongelmat sekä koronmuutosten taloudelliset seuraukset, OERC keskittyy edelleen varmistamaan, että energiakoron alentamista koskevat päätökset tehdään tiiviissä yhteistyössä uuden hallituksen kanssa.

Tällaisten vähennysten taloudellinen kannattavuus ja laajemmat vaikutukset korostavat OERC:n ja hallituksen välisten yhteistyöponnistelujen tärkeyttä vakaan ja kestävän energian tulevaisuuden takaamiseksi kansakunnalle.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.