Siirry eteenpäin Kokoontuu keskustelemaan tulevista politiikoista

LEHDISTÖTIEDOTE:

Äskettäisessä Move Forward -puolueen kokouksessa eri alueiden kansanedustajia kehotettiin vierailemaan paikallisissa vaalipiireissään ja keräämään mielipiteitä pääministeriäänestysprosessista.

Puoluelistakansanedustaja ja Move Forward -puolueen varapuheenjohtaja Pakamon Noon-anan paljasti, että tiistain (8.) johtokunnan ja puolueen kansanedustajakokouksen keskustelut eivät käsittäneet seuraavan pääministerin äänestyksen aihetta. Piirin kansanedustajia kuitenkin kehotettiin keräämään yleisön mielipiteitä äänestyksestä ja puolueen kannasta, koska yksimielisyyttä ei saavutettaisi ilman kansan ääntä.

Move Forwardin apulaisjohtaja Pol kenraalimajuri Supisan Pakdeenaruenart sanoi tähän liittyvän kehityksen osalta, että seuraavassa parlamentin kokouksessa voidaan esittää ehdotus Pheu Thai -puolueen tukemiseksi, vaikka se merkitsisi Move Forwardin asettamista oppositioon. Pakamon kuitenkin selvensi, että mielipide on edelleen Supisanin henkilökohtainen näkemys eikä sitä ole vielä käsitelty johtokunnan kokouksessa.

Pakamon kiisti myös väitteet, joiden mukaan Pheu Thain tukeminen liittymättä sen suunniteltuun koalitioon olisi samanlaista kuin Move Forwardin sulkeminen. Hän väitti, että tällaista toimenpidettä ei voida hyväksyä, koska se merkitsisi vaaliprosessin romahtamista. Hän lisäsi, että Pheu Thai -puolueen tilannetta ja poliittista ympäristöä on arvioitava tarkemmin.

Lisäksi Move Forward -puolue aikoo esittää eduskunnalle useita lakimuutoksia, jotka pyörivät muun muassa paikallisen hajauttamisen, korruption vastaisten toimien ja monimuotoisuuden omaksumisen ympärillä yhteensä 9 lakiehdotuksessa.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja on työskennellyt Pattaya Newsin kanssa viisi vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin ja myös joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen käännöksiä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjoittajien välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.