Hallituksen avaruussatamahankkeen toteutettavuustutkimus nopeutettu

LEHDISTÖTIEDOTE:

Hallitus nopeuttaa avaruussataman perustamista koskevaa toteutettavuustutkimusta avaruuteen liittyvien teollisuudenalojen hyödyntämiseksi ja taloudellisten hyötyjen lisäämiseksi.

Apulaishallituksen tiedottaja Tipanan Sirichanan mukaan pääministeri kenraali Prayut Chan-o-cha antoi äskettäin asianomaisille virastoille määräyksen nopeuttaa suunnitelmaa ja hyödyntää kasvavan avaruusliiketoiminnan mahdollisia etuja.

Geoinformatiikan ja avaruusteknologian kehitysvirasto aloitti tutkimuksen viime vuonna ja sen odotetaan valmistuvan kahden seuraavan vuoden aikana. Alustavat havainnot paljastivat, että Thaimaan strateginen maantieteellinen sijainti lähellä päiväntasaajaa tukisi rakettien laukaisua, mikä tekee siitä kannattavan ehdokkaan avaruussataman isännöimiseksi.

Thaimaalla on kaksi sopivaa rannikkoaluetta, toinen Andamaanienmeren ja toinen Thaimaanlahden varrella, joihin voitaisiin sijoittaa avaruussataman rakentaminen. Ympäröivät meret tarjoavat myös turvallisia laskeutumisalueita avaruusaluksille, mikä lisää niiden vetovoimaa avaruuteen liittyvien toimintojen solmukohtina.

Avaruussataman kehittämisen ennustetaan tuovan huomattavia tuloja ilmailu- ja avaruusteollisuudesta ja edistävän kasvua siihen liittyvillä aloilla, mukaan lukien avaruusmatkailu. Hankkeen odotetaan myös luovan työpaikkoja noin 400 ammattilaiselle, kuten avaruusalusteknikoille ja -teknikoille, elektroniikkainsinööreille ja tuontitarkastajille.

Nousemalla merkittäväksi toimijaksi Aasian ja Tyynenmeren alueen avaruustaloudessa Thaimaa pyrkii asettumaan näkyväksi haastajaksi nopeasti kasvavassa avaruusteollisuudessa. Kunnianhimoinen avaruusasemasuunnitelma edustaa myös maan päättäväisyyttä edistää taloudellista kehitystä ja vahvistaa läsnäoloaan avaruusteknologian ja -tutkimuksen alalla.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.