Pheu Thaimaan pääministeriehdokas haastaa Chuwitin oikeuteen maaveronkierrosta

LEHDISTÖTIEDOTE: 

Pheu Thai -puolueen pääministeriehdokas Srettha Thavisin on antanut asianajajalleen tehtäväksi nostaa oikeuteen tunnettua ilmiantajaa Chuwit Kamolvisitia vastaan ​​kunnianloukkauksesta. Oikeusjuttu johtuu Chuwitin väitteistä, että Srettha oli osallisena kiinteistökehittäjä Sansiri Plc:n maaveronkierrossa.

Sretthan asianajaja Winyat Chatmontri sanoi, että Chuwitia vastaan ​​nostettu kanne ei ollut yritys kiusata tätä, vaan pikemminkin välttämätön liike, koska Sretthan täytyi puolustautua häntä vastaan ​​esitetyiltä syytöksiltä.

Kunnianloukkausta koskevassa rikosoikeudessa on mukana 7–8 todistajaa, jotka osallistuvat maan myyntiin, ostoon ja niihin liittyviin veroihin. Winyat lisäsi, että hänellä oli hallussaan myös dokumentoituja todisteita, jotka esitetään oikeuden istunnossa. Hän sanoi, että Srettha nostaa myös kunnianloukkauskanteen Chuwitia vastaan ​​vaatiakseen 500 miljoonan bahtin vahingonkorvauksia.

Asianajaja väitti, että Sansiri Oyj:n entinen toimitusjohtaja Srettha ei osallistunut maa-alueiden myyntiin ja ostoon, koska tehtävä oli yhtiön maanhankintatiimin vastuulla. Winyat selitti, että Sretthan tuolloin ylimmän johdon ominaisuudessa hän teki vain maan ostolupia hänelle esitettyjen lukujen perusteella, jotta yritys voisi käyttää omaisuutta. Hän lisäsi, että myyjät maksoivat verot oikein yrityksen kanssa tekemiensä sopimusten mukaisesti.

Winyat sanoi myös, että tapaus, jossa maa myydään 12 erässä, ei merkinnyt veronkiertoa, vaan se oli "verosuunnittelun" mukainen liike. Hän huomautti lisäksi, että tämä ei ollut laitonta eikä valtiolle vahinkoa aiheuttanutta toimintaa.

Hän huomautti, että valtio tarjoaa yleensä kanavia, joilla ihmiset voivat suunnitella veronsa, kuten henkivakuutuskulujen käyttämisen verovähennyksiin.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.