Pheu Thai ilmoittaa uudesta koalitiosta Thaimaan hallituksen muodostamiseksi

Thaimaa -

Pheu Thai -puolue on ilmoittanut uudesta koalitiosta pääministeriehdokas Srettha Thavisinin kanssa.

Aiemmat tarinamme:

Pheu Thai -puolue perustaa nyt uuden liittouman ilman Move Forward -puoluetta, mikä tekee edellisen liittouman välisen yhteisymmärryspöytäkirjan mitättömäksi.

Nyt päivitykseen:

Pheu Thai -puolueessa on tällä hetkellä 141 kansanedustajaa Pheu Thai -puolueesta ja 71 kansanedustajaa Bhumjaithai-puolueesta, joka on yhteensä 212 kansanedustajaa.

Pheu Thai -puolueen johtaja Cholnan Srikaew ilmoitti tiedotustilaisuudessa parlamentissa keskiviikkona (9. elokuuta)th), että kuusi muuta nyt liittyvää puoluetta ovat Prachachart-puolue (9 kansanedustajaa), Seri Ruam Thai -puolue (1 kansanedustajaa), Chart Pattana Kla -puolue (2 kansanedustajaa), Pheu Tai Ruam Palang -puolue (2 kansanedustajaa), Palang Sangkhom Mai-puolue (1 MP) ja Thaimaan maakuntien puolue (1 MP).

Pheu Thai -puolueen muodostamassa uudessa koalitiossa on yhteensä 228 kansanedustajaa, kun koalitiopuolueita on vielä kuusi.

Uusien puolueiden odotetaan jatkavan liittymistä koalitioon uuden Thaimaan hallituksen muodostamiseksi, mutta viime vaaleissa eniten paikkoja ja ääniä saanut Move Forward -puolue ei ole yksi niistä niiden muutospolitiikan vuoksi. Lese Majesten lakia he vastustivat jokaisessa vaiheessa muodostaakseen uuden hallituksen, ja heidät on pakotettu oppositioon.

Aiheeseen liittyvä artikkeli/Lisätietoja:

Nykyisen perustuslain mukaan rauhan ja järjestyksen kansallisen neuvoston (NCPO) nimittämät 250 senaattoria saavat liittyä kansanedustajiin pääministerin valinnassa parlamentissa.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.