Thaimaan provinssien kuvernöörejä kehotettiin tarkastamaan ilotulitteiden toimitusketjut

LEHDISTÖTIEDOTE:

Sisäasiain kansliapäällikkö Suttipong Juljarern on keskustellut äskettäin Narathiwatin Su-ngai Kolokin alueella Munon osa-alueella sijaitsevassa varastossa tapahtuneesta räjähdyksestä. Hän sanoi, että tapaus voidaan jäljittää ilotulitteiden laittomaan varastointiin, joka johti lukuisiin uhreihin seuranneen räjähdyksen vuoksi.

Vastauksena traagiseen tapahtumaan sisäministeriö on viipymättä kehottanut kaikkia maakuntien kuvernöörejä hallitsemaan ja tarkastamaan ilotulitteiden valmistukseen, maahantuontiin tai myyntiin valtuutettuja. Siirron tavoitteena on varmistaa tuliaseiden, ammusten, räjähteiden, ilotulitteiden ja ampuma-asekopioiden sujuva toiminta, säännösten noudattaminen ja asianmukainen lainvalvonta.

Lääninhallinnon ministeriö antoi myös kiireellisen määräyksen kaikkien 878 piirin kuvernöörille eri puolilla maata nopeuttaa mahdollisten varastopaikkojen tai rakennusten tarkastusta laittomien ilotulitteiden varastointiin. Heidät määrättiin raportoimaan havainnoistaan ​​nopeasti maakuntien kuvernööreille ja osastolle, jotta varmistetaan ilotulitustoiminnan tiukka valvonta ja tarkastus kaikilla alueilla.

Ohjeiden mukaisesti Suttipong ilmoitti, että paikallinen tarkastus Kanchanaburin maakunnassa paljasti luvattoman ilotulitusvaraston. Kanchanaburin provinssin kunnallinen hallinto teki ratsian nimettömään rakennukseen, joka oli asunnon vieressä pääkaupunkialueen Wang Dongin osa-alueella. Ratsiassa löydettiin todisteita ilotulitteiden tuotannosta, ja 68-vuotias epäilty kiinteistön omistajuudesta otettiin kiinni.

Epäilty myönsi tuottaneensa hautajais ilotulitteita ilman paikallisen rekisterinpitäjän lupaa. Todisteena takavarikoitiin useita esineitä, kuten erikokoisia ilotulitteita, ruutia, erivärisiä sulakkeita ja leikattuja sulakkeita. Kanchanaburi Muangin kunnallinen valvontaryhmä on syyttänyt epäiltyä ilotulitteiden valmistamisesta ilman paikallisen rekisterinpitäjän lupaa. Epäilty luovutettiin paikallisille tutkintaviranomaisille jatkokäsittelyä varten.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Phuketin kuvernööri on määrännyt tarkastuksia ilotulitusliikkeissä.

Muang Phuketin alueella on 47 laillista toimijaa, jotka myyvät ilotulitteita, ja viranomaiset aikovat tarkastaa ja käydä niissä kaikissa.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.