Thaimaan entinen pääministeri Thaksin viivyttelee paluuta Thaimaahan jälleen

Kansallinen -

Thaimaan entinen pääministeri Thaksin Shinawatra petti lupauksensa palata kotiin Thaimaahan 10. elokuuta ja vetosi syynä lääkärintarkastukseen.

Thaksin, joka asuu tällä hetkellä omassa maanpaossa laivalla, kirjoitti aiemmin Twitterinä tunnetussa sosiaalisen median alustassa X, että hänen piti lykätä alun perin ensi torstaiksi suunniteltua paluutaan parilla viikolla, koska hänen oli tavattava lääkärinsä.

"Haluan lykätä paluutani Thaimaahan 10. elokuuta enintään kahdella viikolla. Ilmoitan kaikille uudelleen päivämäärän ja kellonajan. Lääkäri soitti minulle ja pyysi minua terveystarkastuksiin", Thaksin kirjoitti 5. elokuuta.

Karennut entinen pääministeri on viettänyt useita vuosia itsemääräämässä maanpaossa, asuen pääasiassa Dubaissa, välttääkseen vankeustuomioita, jotka liittyivät hänen väitteensä mukaan poliittisiin korruptiotapauksiin liittyviin tuomioihin.

Hänen paluulupauksensa perääntyminen ei ole epätavallista, sillä Thaksin viivytti äskettäin suunnitelmaansa palata syntymäpäiväänsä viime heinäkuussa.

Thaimaan tiedotusvälineiden raportit ennustavat, että Thaksinin paluu ei tapahdu ennen kuin muodostetaan uusi hallitus, jota johtaa hänen läheisesti liittyvä poliittinen puolue Pheu Thai.

Tällä hetkellä, Pääministerin äänestys parlamentissa viivästyy erilaisten oikeustapausten vuoksi, kuten olemme käsitelleet täällä.

Thaksin on väittänyt, että päätös lykätä hänen paluutaan ei ole poliittisesti motivoitunut tai sidottu Thaimaan seuraavan pääministerin äänestämisen viivästymiseen. Monet tunnetut kriitikot ja poliitikot verkossa ovat kuitenkin eri mieltä tämän väitteen kanssa ja väittävät, että todellinen syy on nykyinen jatkuva poliittinen epävarmuus.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/