Devastated Fireworks Warehousen omistajien epäillään olevan Malesiassa

LEHDISTÖTIEDOTE:

Heinäkuun 29. päivänä tapahtuneen tuhoisan ilotulitusvaraston räjähdyksen jälkeen, joka vaati 12 ihmishenkeä, loukkaantui 121 ihmistä ja aiheutti vahinkoa 292 talolle, tutkijat sanoivat, että varaston omistajat, jotka tunnetaan nimellä Sompong Nakul ja Piyanuch Peungwirawat, ovat olleet paenneet ja ovat epäillään piileskelevän naapurimaassa Malesiassa.

Narathiwatin poliisin mukaan pariskunta ei ole ilmoittanut itseään kuulustelukutsuista huolimatta. Raportit viittaavat siihen, että heidän yrityksensä väitetään liittyvän maakunnan vaikutusvaltaisiin henkilöihin, ja heidän uskotaan tukevan paikallisia poliitikkoja, jotka osallistuvat salakuljetustoimintaan, mukaan lukien ilotulitteet, savukkeet, viina, huumeet ja työntekijät.

Myös pariskunnan yhteys edelliseen tapaukseen vuonna 2016 on herättänyt huolta. Heidät pidätettiin 60 tonnin ilotulitteiden ja palavien materiaalien varastoinnista ja myynnistä ilman lupaa, mutta tapausta ei viety lääninoikeuteen, mikä johti kysymyksiin mahdollisesta korruptiosta ja väärinkäytöksistä.

Korkean profiilin aktivisti Achariya Ruengrattanapong on vaatinut perusteellista tutkimusta Narathiwatin maakunnassa tapahtuneen ilotulitusvaraston räjähdyksen olosuhteista.

Achariya korosti, että ilotulitteiden tuominen Narathiwatiin, jota säännellään hätäasetuksen ja sisäisen turvallisuuden lailla, vaatii asianmukaiset hyväksynnät, mikä herättää huolta mahdollisista väärinkäytöksistä prosessissa.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.