Mielipidetoimittaja: Ei, ei ole aika huolehtia Thaimaan eläkeviisumimuutoksista…. Vielä

Bangkok, Thaimaa-

Kaikista viime viikon tarinoistamme yksi tietty tarina, itse asiassa vain pieni osa koko tarinasta, lähetti shokkiaaltoja eläkkeellä olevan ex-pat-yhteisön läpi ja huhumylly sytytettiin tuleen.

Tarkoitamme tämä artikkeli Thaimaan poliisista, joka tukahduttaa ulkomaisia ​​rikollisia moottoripyöräkerhoja sen jälkeen, kun paljastettiin, että pääepäilty saksalaisen liikemiehen raa'assa murhassa ja paloittelussa Pattayassa oli väitetysti yhden näistä klubeista näkyvä jäsen.

Moottoripyöräkerhojen tukahduttaminen ei järkyttänyt ja häirinnyt monia lukijoitamme, mikä johti erilaisiin sähköposteihin ja viesteihin, vaan artikkelissa oleva lausunto, joka johtuu apulaispoliisin päälliköstä kenraali Surachate Hakparnista, joka on luultavasti tunnetuin poliisi. Thaimaan upseeri ja Thaimaan maahanmuuttoviraston entinen päällikkö.

Monia lukijoita järkyttänyt lausunto ja ote on alla:

Apulaiskansallinen poliisipäällikkö Pol Ken Surachate Hakparn totesi, että jengin jäsenet suosivat Thaimaata tiukkojen lainvalvontaviranomaisten ja korruptoituneiden viranomaisten puutteen vuoksi.

Hän viittasi vuoden 1979 vanhentuneeseen maahanmuuttolakiin, jonka mukaan yli 50-vuotiaat ulkomaalaiset voivat helposti asua Thaimaassa vain, jos heillä on pankkitilillä 800,000 65,000 bahtia tai tulotodistus, jonka kuukausipalkka on vähintään XNUMX XNUMX bahtia.

Näin oli myös Mackin murhasta epäiltyjen kohdalla.

Näiden vaarallisten jengien olemassaolon vuoksi tietoiset ulkomaalaiset turistit eivät halua vierailla Pattayalla tai sijoittaa itärannikolle, mikä aiheuttaa valtavia vahinkoja maalle, Pol Gen Surachate sanoi.

Näin ollen RTP:n on saatava takaisin turistien luottamus poistamalla nämä jengit, vaan myös joitain thaimaalaisia ​​virkamiehiä, jotka auttavat heitä salaa.

Osana ponnisteluja Pol Gen Surachate lupasi ehdottaa muutosta maahanmuuttolakiin, erityisesti eläkeviisumien pidentämiseen liittyen., poliisipäällikön kautta, kun uusi hallitus astuu virkaan. Tällä pyritään suodattamaan pois pahat ihmiset ja tekemään laista todella hyödyllistä sijoittajille tai henkilöille, jotka viattomasti haluavat asua Thaimaassa.

Me täällä TPN-mediassa halusimme tarkastella lähemmin näitä lausuntoja yrittäessään vastata moniin yksittäisiin kommentteihin ja viesteihin viimeisen viikon aikana.

Ensinnäkin henkilönä, jolla on suuri vaikutus sekä Thaimaan kuninkaallisessa maahanmuutossa että Thaimaan kuninkaallisessa poliisissa, on parasta kuunnella herra Hakparnin puhuessa. Hänet tunnetaan monista uudistuksista ja muutoksista, joista monet ovat epäsuosittuja ulkomaalaisten keskuudessa, kun hän vastasi Thaimaan maahanmuutosta.

Toiseksi, mikään ei ole tällä hetkellä kiveen hakattu. Tässä ei ole kyse siitä, että herra Hakparn vain sanoi, että nostamme vaatimuksia ja teemme päätöksen hänen itse. Se vaatii laajaa keskustelua parlamentilta ja asiaankuuluvilta virastoilta. Kyllä, jotkin ohjelmat, kuten Thailand Elite, muuttavat vaatimuksiaan yksitellen, mutta ne ovat käytännössä kokonaan Thaimaan matkailuviranomaisen johtamia, ja ne toimivat yrityksenä, jolla on yksi osakkeenomistaja, ei hallituksen suunnitelma.. Elite-muutoksiin ei puututa paljoa, sillä ne näyttävät myös nostavan kustannuksia merkittävästi, sillä nämä muutokset vaikuttavat paljon pienempään joukkoon kuin yleiset eläkeviisumimuutokset.

Kolmanneksi Thaimaalla on tällä hetkellä vain väliaikaishallitus. Toukokuussa pidetyistä vaaleista lähtien uuden hallituksen muodostamisessa on jatkunut draamaa ja ongelmia, ja näyttää siltä, ​​että lähes jokainen päivä on uusi oikeudellinen haaste tai viivästys. kuten tämä, jota äskettäin käsittelimme täällä. Tärkeintä on, että Thaimaan pääministeriä ei tällä hetkellä ole, ja vaikka tämä on valittu, kestää jonkin aikaa uuden hallituksen muodostaminen, ministerien saaminen paikalleen ja painopisteiden kohdistaminen.

Onko tämä jotain, jota pitää seurata matkan varrella? Kyllä, varmasti. Mutta murehtiminen ja keskittyminen perusteettomiin spekulaatioihin ja ehdotuksiin, jotka tällä hetkellä ovat vain puhetta ilman konkreettisia muutoksia hallitukselle, aiheuttaa vain lisää stressiä.

TPN-media pysyy varmasti tämän aiheen kärjessä ja tiedottaa edelleen mahdollisista konkreettisista ehdotuksista ja asianomaisten viranomaisten lausunnoista viisumeista ja eläkeviisumeista. Huolehdimme myös varsin luettavana julkaisuna sekä thai- että englanninkielisenä, että lukijoidemme näkemykset tulevat selväksi päättäjille.

Toistaiseksi kuitenkin hengitä hieman… kaikki muutokset ovat mielestäni vähintään kuuden kuukauden taukoa ja todennäköisemmin vuoden. (Puhumatta taas eliittiin, joka on pohjimmiltaan matkailuviranomaisen omistama yksityinen yritys, joka voi tehdä itsenäisiä päätöksiä.)

Hyvää viikonloppua kaikille.

Adam Judd

Yhteisomistaja, TPN Media.

Elokuu 5th, 2023

Valokuvissa on asuntoja ja eläkkeellä olevia ex-patteja, jotka muuttavat Pattayaan.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.