EGAT hylkää halvemmat sähkölaskut tappioiden keskellä

LEHDISTÖTIEDOTE:

Thaimaan sähköviranomainen (EGAT) on ilmoittanut, ettei se voi ottaa vastaan ​​muita halvempia sähkölaskupyyntöjä tulevan neljän kuukauden jakson aikana.

Päätös syntyi, koska EGAT:lle aiheutuu taloudellisia paineita sen kertyneiden tappioiden vuoksi, jotka johtuivat sähkölaskujen tukemisesta syyskuun 2021 ja toukokuun 2023 välisenä aikana. Energy Regulatory Commission (ERC) arvioi kertyneen tappion laskevan 135 miljardiin bahtiin nykyisen kauden loppuun mennessä. kuukausi.

Taloudellisen tilanteen korjaamiseksi EGAT on suostunut ottamaan käyttöön uuden sähkötariffin, joka on 4.45 bahtia kilowattitunnilta tämän vuoden syyskuusta joulukuuhun. Tämä tariffi auttaa viranomaista selvittämään tappionsa huhtikuuhun 2025 mennessä, ja osa rahoista korvaa EGAT:n. Virasto on kuitenkin ilmaissut huolensa siitä, että sähkön hintojen lisäleikkaukset estäisivät sen kykyä maksaa velkojaan ja vaikuttaisivat sen tuleviin investointeihin sähköinfrastruktuuriin.

Aiempia korkeita sähkön hintoja kritisoitiin siitä, että yritykset nostivat tuotteiden hintoja, mikä viime kädessä nosti elinkustannuksia. Thaimaan teollisuuden liitto ehdotti, että sähkön hinnan alentaminen auttaisi yrityksiä hallitsemaan toimintakustannuksia ja tekisi Thaimaasta houkuttelevamman sijoituskohteen. Siitä huolimatta Egat uskoo, että hyväksytty 4.45 bahtin korko on tasapainossa kuluttajien huolenaiheisiin vastaamisen ja viranomaisen taloudellisen vakauden turvaamisen välillä tulevia energiainfrastruktuuri-investointeja varten.

EGAT:n kuvernööri Boonyanit Wongrukmit teki selväksi velkojen oikea-aikaisen takaisinmaksun tärkeyden, jotta vältetään mahdolliset negatiiviset vaikutukset viranomaisen kassavirtaan ja luottoluokitukseen, mikä voisi johtaa korkeampiin lainoihin. Hän korosti myös voimansiirron laajentamiseen panostamisen säilyttämisen merkitystä maan pitkän aikavälin energiavarmuuden turvaamiseksi.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.