Thaimaan talous elpymässä kiipeävien matkailulukujen keskellä

LEHDISTÖTIEDOTE:

Thaimaan keskuspankki (BOT) sanoi maanantaina (31. heinäkuuta), että Thaimaan talouden elpyminen jatkui kesäkuussa raiteillaan, kun matkailusektori laajeni ulkomaisten matkailijoiden saapuessa, kun taas vienti väheni.

BOT:n apulaiskuvernööri Chayawadee Chai-Anant sanoi, että taloudellinen toimeliaisuus parantui vähitellen matkailun vetämänä, koska viennin odotetaan paranevan vasta loppuvuodesta. Hän sanoi myös: "Tulevalla kaudella matkailun pitäisi jatkaa elpymistä ja pysyä keskeisenä liikkeellepanevana voimana, kun taas vienti on todennäköisesti vakaata."

BOT on ennustanut matkailun vetämänä talouskasvuksi tänä vuonna 3.6 % ja ensi vuonna 3.8 %. Kasvua viime vuonna oli 2.6 %. Se on ennustanut 29 miljoonaa turistia tänä vuonna ja 35.5 miljoonaa vuonna 2024. Se verrattuna lähes 40 miljoonaan vierailijaan vuonna 2019 ennen pandemiaa.

Chayawadee sanoi, että keskuspankki tarkkailee riskejä maailmanlaajuisen talouden hidastumisesta ja uuden hallituksen muodostamisen viivästymisestä toukokuun kansallisten vaalien jälkeen.
Hän lisäsi: "Jos hallituksen muodostaminen viivästyy pitkään, se horjuttaisi luottamusta."

Thaimaan vaihtotaseen ylijäämä oli 1.4 miljardia dollaria toukokuun 2.8 miljardin dollarin alijäämän jälkeen. BOT:n mukaan talous parani hieman vuoden 2023 toisella neljänneksellä edelliseen kauteen verrattuna. Viralliset toisen vuosineljänneksen BKT-tiedot on määrä julkaista 21. elokuuta. Talous kasvoi 2.7 % vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.