Mies pidätettiin Phuketissa pankkitilin avaamisesta sijoitushuijauksille

Phuket -

Mies pidätettiin Phuketissa, koska hän avasi pankkitilin, jota kutsutaan hevostiliksi, sijoitusjärjestelmän huijareille.

Phuket Highway Police kertoi Phuket Expressille, että he pidättivät Eakkapon Lieamvinitin, 36, Freedom Beachillä Patongissa lainvalvontaviranomaisten vihjeen johdosta, että etsitty epäilty oli kyseisessä paikassa.

Pidätys tapahtui sen jälkeen, kun Bangkokin pohjoisen kaupunginoikeus antoi joulukuussa 2022 pidätysmääräyksen Eakkaponille petoksesta ja väärien tietojen tuomisesta verkkojärjestelmään, joka oli osallisena laittomiin sijoitushuijauksiin.

Eakkapon kertoi Highway poliisille, että hänen myanmarilainen ystävänsä, jonka koko nimeä hän ei tiennyt, palkkasi hänet avaamaan pankkitilin ja sai 2,500 bahtia. Eakkapon väitti, ettei tiennyt, mitä hänen ystävänsä tekisi pankkitilillä, koska luuli auttavan häntä avaamaan henkilökohtaisen tilin, jota mies ei ulkomaalaisensa vuoksi voinut avata itse.

Eakkapon vietiin takaisin Dusitin poliisiasemalle Bangkokiin lisätoimia varten.

Phuket Express huomauttaa, että melko viimeaikaiset lainsäädännön muutokset ovat nyt tehneet laittomaksi ihmisten avata pankkitilejä muille, joita käytetään rikolliseen toimintaan. Poliisi on johdonmukaisesti varoittanut thaimaalaisia ​​olemaan avaamatta pankkitilejä muille, etenkään tuntemattomille, sillä nyt voidaan asettaa laillinen vastuu kaikesta, mitä vastaanottaja tilillä tekee.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.