Thaimaan edustajainhuoneen puhemies lykkää huomisen pääministeriäänestystä

Kansallinen -

Thaimaan edustajainhuoneen puhemies Wan Muhamad Noor Matha on siirtänyt pääministeriäänestyksen, joka oli alun perin suunniteltu huomiselle, 4.

Lykkäys tuli sen jälkeen, kun perustuslakituomioistuin päätti torstaina 4. elokuuta lykätä hakemuksen käsittelyä, jolla selvitetään eduskunnan päätöksen perustuslaillinen pätevyys Move Forward -puolueen (MFP) johtajan Pita Limjaroenratin ehdokkuuden hylkäämisestä.

Vetoomus oli Oikeusasiamiehen kanslia pyysi lykkäämään pääministerin äänestystä, kunnes asiassa on annettu tuomio.

Wan Noorin mukaan pääministerin äänestys toimitetaan perustuslakituomioistuimen päätöksen jälkeen 16. elokuuta. Näin ollen huomisen kokous jonka piti olla Pheu Thaimaan pääministeriehdokas Srettha Thavisinin nimitys, muuttuu nyt MFP:n peruskirjan muutoslakiesityksen käsittelyksi, jolla poistetaan senaatin valta äänestää sen sijaan pääministeriä.

Lykkäyksen jälkeen Pheu Thai -puolue on myös lykännyt lehdistötilaisuuttaan julistaakseen uuden Pheu Thain johtama koalitio suunniteltu tänään sen jälkeen, kun puolue hajosi edellisestä Move Forward -johtoisesta koalitiosta.

Tämä ilmoitus tapahtuu todennäköisesti muutama päivä ennen seuraavaa pääministerin äänestyspäivää Pheu Thain johdon mukaan.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.