Krabin lentokentän laajennussarja valmistuu 2024

LEHDISTÖTIEDOTE:

Lentokenttäministeriö on ilmoittanut, että Krabin lentokentän laajennus etenee tasaisesti, sillä valmiusaste on jo 87.52 prosenttia. Rakentamisen on määrä valmistua vuoden 2024 lopulla, ja uudet tilat on tarkoitus ottaa käyttöön vuoteen 2025 mennessä ja niiden kapasiteetti on jopa 8 miljoonaa matkustajaa vuodessa.

Kattavaan projektiin kuuluu kolmannen matkustajaterminaalin rakentaminen sekä olemassa olevien kahden terminaalin ja parkkipaikkarakennuksen parannukset, joiden kustannusarvio on 2.923 miljardia bahtia. Lisäksi rakenteilla on rullaustie ja lentokentän sähköjärjestelmää päivitetään, molempien valmiusaste on tällä hetkellä 58.20 %.

Kolmen yhdistetyn matkustajaterminaalin kokonaispinta-ala on valmistuessaan 68,000 3,000 neliömetriä, mikä lisää merkittävästi lentoaseman kapasiteettia. Lentoaseman odotetaan pystyvän käsittelemään 8 1,500 matkustajaa tunnissa tai 4 miljoonaa vuodessa, kun nykyinen kapasiteetti on 2,000 XNUMX matkustajaa tunnissa tai XNUMX miljoonaa matkustajaa vuodessa. Pysäköintirakennusta päivitetään myös XNUMX XNUMX autolle.

Tuoreet tietoluvut osoittavat, että lokakuusta 2022 kesäkuuhun 2023 Krabin lentoasema palveli yhteensä 1.69 miljoonaa matkustajaa, joista 1.37 miljoonaa oli kotimaan matkustajia ja 318,550 2023 kansainvälistä matkustajaa. Syyskuun 1.79 loppuun mennessä lentoaseman kautta kulkevien matkustajien määrän ennustetaan nousevan 1.43 miljoonaan, josta 359,561 miljoonaa on kotimaista ja XNUMX XNUMX kansainvälistä matkustajaa.

Krabin lentoaseman laajennushanke on osa maan strategiaa vahvistaa sen infrastruktuuria ja lisätä talouskasvua ja kilpailukykyä. Viranomaisten mukaan laitos pystyy vastaamaan alueelle suuntautuvien ja sieltä lähtevien matkojen kasvavaan kysyntään suunnitelluilla parannuksilla, mikä lisää matkailua ja kauppaa alueella.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.