Pheu Thai -puolue muodostaa uuden Thaimaan hallituksen ilman etenemistä

KUVA: Siamrath

Kansallinen -

Pheu Thai -puolue perustaa nyt uuden liittouman ilman Move Forward -puoluetta, mikä tekee edellisen liittouman välisen yhteisymmärryspöytäkirjan mitättömäksi.

Pheu Thain johtaja Chonlanan Srikaew ilmoitti tänään iltapäivällä, 2. elokuuta, siirtoa, jota pidettiin dramaattisena muutoksena Thaimaan nykyiseen poliittiseen maisemaan.

Chonlanan perusteli, että sen jälkeen kun entinen koalitio antoi Pheu Thain tehtäväksi löytää lisää tukea tulevassa pääministeriäänestyksessä, puolue joutui umpikujaan, koska useimmat liittouman ulkopuoliset puolueet ja Junta nimitti senaattorit vaativat, etteivät he kannattaisi tai äänestäisi sitä. koalitiota niin kauan kuin Move Forward on osa sitä.

Ongelma johtui Move Forwardin suunnitelmasta muuttaa, ei kumota, kiistanalaista lese-majeste-lakia, joka suojelee kunnianloukkausta hänen kuninkaallista majesteettiaan vastaan, Chonlanan paljasti. Move Forward halusi alentaa laillisia rangaistuksia tästä rikoksesta. Chonlanan mainitsi lisäksi, että uuden Pheu Thain johtaman liittouman johdolla he eivät enää hyväksy tällaista muutosta millään sellaisella tavalla tai muodossa.

Seuraavan pääministeriäänestyksen mukaan perjantaina 4. elokuuta Chonlanan totesi tämän Uusi koalitio nimittää pääministeriehdokkaakseen liikemies Srettha Thavisinin. Hallituksen perustamisen jälkeen he vaativat välittömästi Thaimaan perustuslain uudelleenkirjoittamista kansan valitseman peruskirjan valmistelukomitean kanssa.

Kun uusi peruskirja tulee voimaan, hallitus hajottaa parlamentin uusia vaaleja varten, Chonlanan paljasti ja lisäsi, että ennen kuin tämä voi tapahtua, uusi hallitus järjestää kansanäänestyksen kysyäkseen ihmisiltä, ​​haluavatko he kirjoittaa peruskirjan uudelleen vai eivät.

Vaikka Chonlanan ei paljastanut puolueita, jotka muodostavat uuden liittouman, hän vahvisti, että aiemmin laaditut MOU:t, jotka vahvistivat Move Forward -johtajan Pita Limjaroenratin pääministeriksi, ovat nyt mitättömiä.

Hän lisäsi myös, että Move Forward päättää, äänestääkö Srettha Thavisin pääministeriksi.

Tämän lisäksi Pheu Thai -johtaja lupasi Move Forwardin kanssa, että puolue jatkaa joidenkin Move Forwardin politiikkojen noudattamista, mukaan lukien:

  • Avioliittotasa-arvolain elvyttäminen
  • Progressiivisen alkoholilain elvytys
  • Byrokraattisen järjestelmän, poliisin, armeijan ja oikeusjärjestelmän uudistaminen
  • Pakollisen asevelvollisuuden korvaaminen vapaaehtoisella järjestelmällä
  • Hajauttaminen sekä virkamatkojen että budjetoinnin osalta
  • Monopolien poistaminen ja reilun kilpailun edistäminen kaikilla toimialoilla

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.