Tarkempi katsaus buddhalaisen paaston ja dharman päivään Thaimaassa

Thaimaa -

Jokainen keskikesä Thaimaassa, yleensä heinä- tai elokuussa, on buddhalaisen paaston eli Vassan alku. Tarkka päivämäärä on kahdeksannen kuun laskevan kuun ensimmäinen päivä.

Monille turisteille se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että alkoholia ei myydä, ja jos he eivät ole tehneet tutkimustaan, se voi tarkoittaa useiden päivien baarien sulkemista eikä juhlia lomalla. Kuitenkin, kuten on odotettavissa, se on paljon enemmän, varsinkin buddhalaisessa maassa, kuten Thaimaassa, jossa on arvioitu, että 95% väestöstä on buddhalaisia.

Kaksipäiväinen uskonnollinen ajanjakso alkaa Asarnha Bucha -päivästä ja buddhalaisen paaston alkamisesta, sitä vietetään vuosittain tänä vuonna 2023 1. ja 2. elokuuta, ja päivämäärät vaihtelevat vuosittain astrologisten mallien mukaan. Tämä suotuisa tilaisuus, joka tunnetaan myös nimellä Dharma Day, juhlistaa ensimmäistä saarnaa, jonka Lord Buddha, joka tunnetaan nimellä "Dhammacakkappavattana Sutta" piti ensimmäisille opetuslapsilleen valaistumisen saavuttamisen jälkeen. Tässä tilaisuudessa uskolliset buddhalaiset vierailevat temppeleissä tehdäkseen ansioita ja osallistuakseen kynttilänvaloon. kulkueita pääkappelin ympärillä ja kuunnella munkkien saarnoja. Päivällä on valtava hengellinen merkitys, sillä se symboloi Buddhan opetusten alkua ja buddhalaisen luostarikunnan (Sangha) perustaa.

Lisäksi näinä kahtena päivänä alkoholin myynti on kielletty. Myös kaikki valtion virastot ja pääpankkikonttorit ovat kiinni. Tämä sisältää thaimaalaisen maahanmuuton.

Wan Khao Phansa eli buddhalainen paastonpäivä on kolmen kuukauden ajanjakson alku sadekauden aikana, jolloin munkkien on pysyttävä tietyssä paikassa, kuten luostarissa tai temppelin alueella. Täällä he meditoivat, rukoilevat, opiskelevat ja opettavat muita nuoria munkkeja. Aiemmin munkit eivät edes saaneet poistua temppelistä, mutta nykyään useimmat munkit vain pidättäytyvät matkustamasta tänä aikana. Näet ne silti päivän aikana.

Historiallisesti tämä johtuu siitä, että munkit alkoivat pysyä liikkumattomina temppelissä tänä aikana, koska he halusivat välttää tappamasta hyönteisiä ja vahingoittamasta viljelysmaata. Ilmeisesti matkustavat munkit kulkivat peltojen läpi tuhoten siten kyläläisten ja maanviljelijöiden satoa. Saavuttuaan tämän tuulen Buddha päätti, että munkkien tulisi pysyä temppeleissään näiden kolmen kuukauden ajan, jotta ne eivät vahingoittaisi satoa, vahingoittaisi hyönteisiä tai vahingoittaisi itseään sadekauden aikana.

Siitä huolimatta, perinne on itse asiassa ennen Buddhaa, sillä Intian eri uskontojen varhaisilla munkeilla oli pitkä perinne olla matkustamatta sadekaudella välttääkseen vahingot satoille tai vahingoittamasta hyönteisiä.

Monet ihmiset vierailevat temppeleissä eri puolilla Thaimaata tarjoamassa suuria kynttilöitä munkeille. Thaimaalaiset tekevät tämän yhdestä kahdesta syystä, joista ensimmäinen on se, että munkit käyttivät kerran kynttilöitä opiskeluun pimeän jälkeen. Toinen syy on se, että ihmiset uskoivat, että kynttilän tarjoaminen tekisi omasta tulevaisuudestaan ​​valoisaa voimaa ja pitkäikäisyyttä. Tänä aikana ihmiset tarjoavat myös suuria keltaisia ​​kaapuja munkeille.

Nämä kolme kuukautta ovat myös suosittua aikaa thaimaalaisille pojille ja miehille vihkiä munkeiksi. Vaikka monet eivät jatka elämään munkkeina, he käyvät läpi tämän prosessin täyttääkseen perheensä odotukset.

Kuten monet muutkin lomat Thaimaassa, alkoholia ei tarjoilla tai myydä Wan Khao Phansan aikana. Jotkut thaimaalaiset luopuvat juomisesta kokonaan tämän kolmen kuukauden aikana osoittaakseen sitoutumisensa buddhalaisuuteen. Toiset myös pidättäytyvät tupakasta tai lihan syömisestä. Jotkut lopettavat myös kaiken seksuaalisen toiminnan tai suhteet.

Siitä huolimatta tämä on hyvin erityinen aika vuodesta uskollisille buddhalaisille, ja buddhalaisessa maassa matkustavan tai viettävän aikaa tulisi kunnioittaa sitä.

Turvallista ja miellyttävää lomaa TPN Media Thailandilta!

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollemme The Pattaya Unplugged, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.