Thaimaan matkailuala on huolissaan mahdollisista katuprotesteista, jos epäsuotuisa hallitus astuu virkaan

Kansallinen -

Thaimaan matkailuala on huolissaan uuden hallituksen muodostumisesta, joka saattaa koostua puolueista, joista enemmistö ei pidä.

Khao San Road Traders' Associationin puheenjohtaja Sa-nga Ruengwattanakul paljasti, että 6 päivää kestäneen pitkän viikonlopun aikana tunnelma Bangkokin Khao San Roadilla oli hiljainen, koska monet thaimaalaiset turistit olivat palanneet kotiprovinsseihinsa.

Vaikka alueen yöelämän viihdepaikat majoittivat edelleen ulkomaisia ​​turisteja, näiden paikkojen sulkemisella uskonnollisina päivinä oli vain vähäinen vaikutus, koska useimmat kävijät ymmärsivät ja päättivät vierailla muissa paikoissa päiväsaikaan.

Kun maassa alkoi sesonkiaika, yleinen ilmapiiri oli rauhallinen, ja Sa-nga odotti turistien määrän laskevan jopa 30 % vuoden 2023 ensimmäiseen neljännekseen verrattuna. Sa-nga korosti, että tällainen lasku oli tavallista sesonkiajan ulkopuolella, mutta ilmaisi huolensa matkailijoiden epätavallisesta poissaolosta Kiinan kaltaisista maista, mikä johtuu ensisijaisesti tiukoista viisumisäännöistä ja tällä hetkellä pitkästä viisumiprosessista.

Uuden Thaimaan hallituksen muodostamisesta Sa-nga totesi toivovansa, ettei mielenosoituksia syntyisi huolimatta siitä, miltä uusi hallitus näyttää. Tämä johtuu siitä, että kun ihmisiä saapuu kaduille suuria määriä, ulkomaiset suurlähetystöt antavat matkaohjeita, jotka varoittavat turisteja vierailemasta kyseisessä maassa. Tämä puolestaan ​​vaikuttaa suuresti turistien luottamukseen matkustaa kyseiseen maahan, hän sanoi.

Samaan aikaan Weerawit Kruesombat, Phuketin Patong Entertainment Clubin puheenjohtaja, oli samaa mieltä ja totesi, että jos uusi hallitus koostuu puolueista, joita yleisö ei suosi, se voi johtaa voimakkaisiin protesteihin, jopa lentokenttien sulkemisen ja julkisen liikenteen ongelmia, kuten aiemmin on nähty.

Weerawit sanoi: "Toivon, että maa näkee pian uuden hallituksen. Jos hallituspuolueet poikkeavat liikaa nykyisestä 8 puolueen koalitiosta, pelkään, että monet eivät ehkä hyväksy sitä. Pahimmassa tapauksessa se voi johtaa vallankaappaukseen, jolla olisi suuri haitallinen vaikutus talouteen, mitä emme todellakaan halua tapahtuvan."

Uudelle hallitukselle lähettämässään viestissä Weerawit sanoi, että hän haluaa hallituksen tekevän parhaansa maan talouden ratkaisemiseksi, ihmisten auttamiseksi päämäärien saavuttamisessa ja elinkustannusten, kuten sähkön, polttoaineen ja päivittäisten tuotteiden, keventämiseksi. .

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.