Nahkaselkäinen merikilpikonna munii lopulta 129 munaa Karon Beachillä

Karon –

Nahkaselkäinen merikilpikonnaemä muni lopulta 129 munaa Karon Beachillä.

Edellinen tarinamme:

Nahkaselkäinen merikilpikonnaemä yritti munia lähellä hotellia Karon Beachillä.

Nyt päivityksemme:

Paikalliset ilmoittivat meren ja rannikkoresurssien ministeriön (DMCR) Phuketin toimistolle tapauksesta torstai-iltana (27. heinäkuuta). Nahkaselkäinen merikilpikonna muni lopulta Karonin rannalla samalle alueelle, johon hän oli aiemmin yrittänyt munia.

Suthep Juealaong DMCR:stä kertoi Phuket Expressille, että kilpikonnan muniminen kesti yli tunnin. DMCR:n virkamiehet löysivät yhteensä 129 munaa, joista 92 oli hedelmällisiä munia.

Nahkaselkäisen merikilpikonnan äiti on noin 35-vuotias. Hän palasi takaisin rannalle toisen kerran kahden päivän jälkeen. Ensimmäistä kertaa kilpikonna ei muninut, vaan kaivoi kolme pesää.

Munat on siirretty sään aiheuttamien vahinkojen vuoksi. Merikilpikonnien poikasten kuoriutuminen kestää noin kaksi kuukautta. Aluetta tarkkaillaan noin puoli kuukautta siltä varalta, että emo palaa taas munimaan.

Jotkut tiedotusvälineet ovat raportoineet, että tämä oli ensimmäinen merikilpikonna, joka makaa munia tällä alueella noin kahteen vuosikymmeneen.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.