Pitkän loman odotetaan lisäävän kotimaan matkailua ja hotellien käyttöastetta

LEHDISTÖTIEDOTE:

Thaimaan matkailuviranomainen (TAT) ennakoi kotimaan matkailun ja hotellien käyttöasteen merkittävän nousun Thaimaan viimeisellä pitkällä lomakaudella.

Heinäkuun 28. päivänä alkavan, Hänen Majesteettinsa kuninkaan syntymäpäivän kunniaksi alkavan ja 2. elokuuta asti jatkuvan loman odotetaan tuottavan noin 1.66 miljardia bahtia kotimaan matkailutuloja lähes viidestä miljoonasta thaimaalaisten matkasta.

Kotimaan matkailun tehostamiseksi väliaikaishallitus julisti heinäkuun 31. päivän ylimääräiseksi yleiseksi vapaapäiväksi, mikä antoi thaimaalaisille enemmän aikaa vierailla kotikaupungeissaan ja harrastaa vapaa-ajan toimintaa.

TAT:n kuvernööri Yuthasak Supasorn korosti, että viime hetken ilmoitus ylimääräisestä lomasta saattaisi monet thaimaalaiset matkustajat valitsemaan kotimaan matkat ulkomaanretkien suunnittelun sijaan. TAT arvioi, että thaimaalaiset tekevät pidennetyn tauon aikana noin 4.96 miljoonaa matkaa, mikä johtaa hotellien keskimääräiseen käyttöasteeseen 63 %.

Keski- ja koillisalueiden provinsseissa odotetaan olevan eniten kävijöitä, ja itäisen alueen hotellien käyttöaste on jopa 68 %. Eteläisellä alueella saattaa kuitenkin olla vähemmän kävijöitä, koska useat merelliset kansallispuistot suljetaan sadekauden aikana turvallisuussyistä ja luonnon elpymisen vuoksi.

Thaimaan kauppakamari suhtautuu myönteisesti pitkän viikonlopun taloudellisiin vaikutuksiin ja arvioi, että tällä ajanjaksolla kiertoon tulee noin 5-7 miljardia bahtia. Kamarin puheenjohtaja Sanan Angubolkul ilmaisi luottamuksensa siihen, että ylimääräinen vapaapäivä hyödyttäisi maata yleisesti.

Sanan kuitenkin huomautti, että yrityksille saattaa aiheutua lisäkustannuksia, kuten loma-aikana työskentelevien työntekijöiden ylityökorvauksia. Sanan ehdotti, että hallituksen olisi pitänyt ilmoittaa ylimääräisestä lomasta aikaisemmin, jotta yrityksillä olisi riittävästi aikaa suunnitella ja valmistautua.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.