ThaiHealth käynnistää ohjelman alkoholistien kuntouttamiseksi temppeleissä

LEHDISTÖTIEDOTE:

Runsasjuojien määrän Thaimaassa on kerrottu olevan laskussa vuodesta 2014 lähtien. Thaimaan terveyden edistämissäätiö (ThaiHealth), joka on runsaan juomisen ehkäisemisestä vastaava keskeinen virasto, on nyt käynnistämässä temppelissä oleskeluohjelmaa, jolla pyritään luopumaan ihmisiä liiallisesta alkoholinkäytöstä. .

Rungarun Limhaphan, ThaiHealthin toimiston johtaja, piti avauspuheen konferenssille, jossa käsiteltiin aikaisemmista aloitteista saatuja opetuksia, joiden tarkoituksena oli saada paikalliset yhteisöt osallistumaan alkoholin kulutuksen hillitsemiseen ja alkoholistien tavoittamiseen.

Rungarun sanoi, että tilastoviraston tietojen perusteella 5.7 miljoonaa ihmistä käytti vähintään kerran runsasta alkoholinkäyttöä vuonna 2021. Tämä oli noin 10 prosenttia väestöstä – merkittävä lasku vuoden 14 2014 prosentista.

ThaiHealthin edustajan mukaan tämän vuoden alkoholistien seulonnan ja hoidon tulokset osoittavat, että 65 % juomisongelmista kärsivistä saa hoitoa terveyslaitoksista. Tämä tarkoittaa, että edelleen on suuri määrä ihmisiä, joilla ei joko ollut pääsyä terapiaan tai jotka eivät halunneet ottaa yhteyttä terveydenhuoltojärjestelmään juomisongelmistaan.

Ymmärtääkseen tämän ThaiHealth tekee yhteistyötä munkkien, yhteisön johtajien ja vapaaehtoisten kanssa lisätäkseen uuden kanavan niille, joilla on juomisongelmia, päästäkseen terapiaan. Osallistuville yhteisöille tarjotaan työkaluja ja arviointilomakkeita, jotta he voivat seurata kuntoutukseen hakevien yksilöiden edistymistä. Tämän lähestymistavan mukaisesti hoidon saajat viipyvät temppelissä kuusi päivää ja seitsemän yötä oppiakseen alkoholin kulutuksen vaaroista samalla, kun he saavat buddhalaisia ​​Dhamma-tunteja.

Rungarunin mukaan tämä lähestymistapa on auttanut pilottiyhteisöjen juoma-ongelmista kärsiviä ihmisiä hillitsemään nauttimansa alkoholin määrää.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja on työskennellyt Pattaya Newsin kanssa viisi vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin ja myös joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen käännöksiä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjoittajien välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.