Muslimidiplomaatit tarkkailevat kehitystä Thaimaan eteläisissä rajaprovinsseissa

LEHDISTÖTIEDOTE:

Diplomaatit kymmenestä muslimimaasta vierailivat hiljattain Thaimaan etelärajaprovinsseissa tarkkailemassa paikallisia kehitysaloitteita.

Southern Border Provinces Administrative Center (SBPAC) tiedotti diplomaateille alueella saavutetusta edistyksestä erityisesti turvallisuuden, elämänlaadun parantamisen ja monikulttuurisuuden edistämisen osalta.

Yalan, Pattanin ja Narathiwatin eteläisimmät maakunnat ovat islamilaista uskoa noudattavia ihmisiä. SBPAC:n pääsihteeri kontraamiraali Somkiat Ponprayoon selitti keskuksen työtä sosiopsykologisten takeiden luomisessa vankan monikulttuurisen yhteiskunnan edistämiseksi ja rauhanomaisten ratkaisujen rohkaisemiseksi meneillään oleviin kysymyksiin.

Keskuksen perimmäisenä tavoitteena on turvata asukkaille hyvä toimeentulo ja turvata heidän vapaus elää identiteettinsä, uskomuksensa, kulttuurinsa ja perinteensä mukaisesti.

Kansallisen turvallisuusneuvoston mukaan väkivaltaisten välikohtausten määrä etelärajalla sijaitsevissa maakunnissa on laskenut vuodesta 2016. Viime vuoden lokakuusta kesäkuuhun 86 ilmoitettiin 2023 tapausta, joista 33 kuoli ja 110 loukkaantui. Nämä luvut tarkoittavat 48 prosentin vähennystä tapausten ja 69.44 prosentin vähennystä vuoden 2017 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Tilanteen tasainen paraneminen on selitetty julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöllä. Thaimaan viranomaiset ovat edelleen optimistisia meneillään olevan edistyksen suhteen.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.