Entistä poliisipäällikköä syytetään biometristen tietojen hankinnasta

LEHDISTÖTIEDOTE:

Kansallinen korruptiontorjuntakomissio (NACC) on ilmoittanut päätöksestään nostaa syytteen entisen kansallisen poliisipäällikön, pol-kenraali Chakthip Chaijindan sekä kahden korkean tason poliisin, kenraaliluutnantti Tinnapat Phummarinin ja kenraalimajuri Surapong Chaijanin, kanssa syytteeseenpanosta. 2.1 miljardin bahtin biometristen tietojen hankintaprojekti.

Hankkeen tavoitteena oli ottaa käyttöön kehittynyt biometrinen järjestelmä, joka pystyy skannaamaan matkustajien kasvotiedot ja sormenjäljet ​​suurimmilla lentoasemilla ympäri maata.

Maksut liittyvät virkailijoiden suostumukseen pidentää biometristen laitteiden toimitusaikaa maahanmuuttovirastolle, jonka väitetään suosineen toimittajaa. Alkuperäisessä sopimuksessa määrättiin, että toimittajan tulee toimittaa laitteet 2 mennessä. Määräaikaa kuitenkin jatkettiin myöhemmin saman vuoden kesäkuun 2019. päivään.

Entinen maahanmuuttopoliisin komissaari Pol Gen Surachate Hakparn oli ratkaisevassa roolissa asian tuomisessa esille. Hän pyysi Pol Gen Chakthipia lopettamaan biometrisen projektin, koska hän oli huolissaan sen eheydestä.

Biometristen tietojen hankintatapauksen lisäksi NACC nostaa syytteet myös Pol Gen Chakthipia ja 45 muuta henkilöä vastaan ​​erillisessä 900 miljoonan bahtin hankkeessa. Tämä projekti keskittyi 260 "älykkään" poliisipartioauton hankintaan tilikausien 2018-19 aikana.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.