Thaimaa aloittaa 6 päivän lomakauden 28. heinäkuuta - 2. elokuuta

Kansallinen -

Thaimaan talonmieskabinetti hyväksyi äskettäin ylimääräisen yleisen vapaapäivän heinäkuun 31. päiväksi.

Tämä hyväksyntä tarkoittaa, että tuleva viikonloppu, joka on jo erityinen useimmille thaimaalaisille, koska siihen sisältyy kuninkaan syntymäpäivä 28. heinäkuuta ja uskonnolliset vapaapäivät 1. ja 2. elokuuta, jatkuu nyt ihanaksi 6 päivän lomakaudeksi. Loma on nyt virallisesti 28. heinäkuuta ja 2. elokuuta välisenä aikana. Tällä toimenpiteellä on hallituksen mukaan tarkoitus piristää matkailua ja kotimaista kulutusta.

Thaimaan kuninkaan syntymäpäivällä, jota vietetään 28. heinäkuuta, on valtava merkitys Thaimaassa, sillä se on hänen kuninkaallisen majesteettinsa kuninkaan Maha Vajiralongkornin, nykyisen hallitsijan, syntymäpäivä.

Tätä erityistilaisuutta kunnioitetaan suurella kunnioituksella, ja se tarjoaa thaimaalaisille mahdollisuuden osoittaa syvää kiintymystään ja uskollisuuttaan kuninkaallista perhettä kohtaan. Juhliin kuuluvat julkiset seremoniat, uskonnolliset rituaalit ja erilaiset hyväntekeväisyystoimet. Ulkomaalaisille voit osoittaa osallistumisesi pukeutumalla kuninkaan väriseen keltaiseen paitaan kunnioittaaksesi monarkian pysyvää roolia Thaimaan historiassa ja kulttuurissa.

Mitä tulee Asarnha Bucha -päivään ja buddhalaisen paaston alkamiseen, sitä vietetään tänä vuonna vuosittain 1. ja 2. elokuuta, ja päivämäärät vaihtelevat vuosittain astrologisten mallien mukaan. Tämä suotuisa tilaisuus tunnetaan myös nimellä Dharma Day, ja se juhlistaa ensimmäistä saarnaa, jonka Lord Buddha, joka tunnetaan nimellä "Dhammacakkappavattana Sutta", piti viidelle ensimmäiselle opetuslapselleen valaistumisen saavuttamisen jälkeen.

Tässä tilaisuudessa hartaat buddhalaiset vierailevat temppeleissä hankkimassa ansioita, osallistuvat kynttiläkulkueisiin pääkappelin ympärillä ja kuuntelevat munkkien saarnoja. Päivällä on valtava hengellinen merkitys, sillä se symboloi Buddhan opetusten alkua ja buddhalaisen luostarikunnan (Sangha) perustaa.

Lisäksi näinä kahtena päivänä alkoholin myynti on kielletty. Myös kaikki valtion virastot ja pääpankkikonttorit suljetaan. Tämä sisältää thaimaalaisen maahanmuuton.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.