Thaimaan perustuslakituomioistuin harkitsee Pitan pääministerin nimitystä koskevaa tapausta

Thaimaa -

Thaimaan perustuslakituomioistuin paljasti, että he harkitsevat tapausta, jossa Move Forward -puolueen johtaja ja pääministeriehdokas Pita Limjaroenrat nimitettäisiin uudelleen pääministeriksi.

Edellinen tarinamme:

Oikeusasiamiehen kanslia päätti maanantaina 24. heinäkuuta kysyä perustuslakituomioistuimelta, onko eduskunnan päätös estää Move Forward -puolueen johtajan ja pääministeriehdokkaan Pita Limjaroenratin asettaminen uudelleen pääministerin tehtävään perustuslain mukainen vai ei.

Perustuslakituomioistuin keskiviikkona (26th) on julkaissut asiakirjan äskettäisestä kokouksesta. Asiakirjassa todetaan, että tiistaina (25th) Oikeusasiamiehen kanslia toimitti perustuslakituomioistuimelle sähköisen täytön kautta pyynnön asiaan liittyvine asiakirjoineen.

Pyynnössä Thaimaan perustuslakituomioistuinta pyydetään harkitsemaan, onko pääministeriehdokkuuden asettaminen toista kertaa perustuslain mukaista vai ei.

Tapausta käsittelee parhaillaan perustuslakituomioistuimen oikeuslaitos.

Tämän seurauksena, mahdolliset lisäpääministeriäänestykset on tällä hetkellä lykätty, kuten täällä ilmoitimme.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The TPN National Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.