Edustajainhuoneen puhemies lykkää pääministeriäänestystä 27. heinäkuuta

Kansallinen -

Edustajainhuoneen puhemies Wan Muhamad Noor Matha päätti tiistaina 25. heinäkuuta lykätä pääministeriäänestystä, joka oli alun perin määrätty 27. heinäkuuta.

Siirto tehtiin perustuslakituomioistuimen odottavan päätöksen vuoksi oikeusasiamiehen toimiston vetoomus Pita Limjaroenratin hylkäämisestä pääministeriehdokkaaksi 19. heinäkuuta.

394 kansanedustajaa vastusti Pitaa, Move Forward -puolueen johtajaa ja pääministeriehdokasta, koska hänet nimitettiin uudelleen pääministeriksi eduskunnan asetuksella.

Myöhemmin Move Forward -puolueen kantelu tehtiin oikeusasiamiehelle, jonka mukaan eduskunnan määräykset eivät voineet vaikuttaa pääministerin äänestykseen, koska äänestys oli määritelty peruskirjassa, maan ylimmässä laissa.

Oikeusasiamies pyysi eilen tuomioistuinta lausumaan asiasta. He pyysivät myös pääministerin äänestyksen lykkäämistä 27. heinäkuuta siihen asti, kunnes tuomioistuin tekee päätöksen.

Uusi äänestyspäivä on edelleen epäselvä, ja sitä lykätään toistaiseksi määräämättömäksi ajaksi, kunnes tuomioistuimet voivat päättää pääministerin nimitysäänestyksestä. Päivämäärää tälle ei ole vielä asetettu. Samaan aikaan Thaimaan uuden hallituksen muodostaminen viivästyy edelleen.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.