Trooppinen myrsky Doksuri tuo voimakkaita sateita

LEHDISTÖTIEDOTE: 

Thaimaa varautuu rankkasateisiin ja mahdollisiin tulviin, kun trooppisen myrskyn Doksurin odotetaan kulkevan maan yli 29. heinäkuuta ja 1. elokuuta välisenä aikana. 

Thaimaan meteorologinen laitos (TMD) on antanut varoituksia, joissa kehotetaan 46 maakunnan asukkaita varautumaan tulevaan vedenpaisumukseen.

Apulaishallituksen tiedottajan Rachada Dhnadirekin mukaan TMD:n uusin neuvonta osoittaa, että myrsky seuraa parhaillaan koilliseen ja sen ennustetaan laskeutuvan Taiwaniin heinäkuun 26. päivänä. Vaikka Thaimaa voi välttää suoran osuman, myrskyn läsnäolo pahentaisi olemassa olevia monsuuniolosuhteita, mikä johtaisi laajaan sateeseen viikonlopun aikana.

TMD on ennustanut rankkoja sateita heinäkuun 24. päiväksi eri alueilla Thaimaassa. Alueita, joiden odotetaan kärsivän eniten, ovat pohjois-, koillis- ja Keskitasangot, mukaan lukien Bangkok ja sitä ympäröivät maakunnat, sekä etelän itä- ja länsialueet. Monet alueet voivat kohdata äkillisen tulvan ja valumisen vaaran, erityisesti alueilla, joilla on rinteitä ja alamaita.

Viranomaiset kehottavat nyt yleisöä pysymään valppaana, ryhtymään tarvittaviin varotoimiin rankkasateen aiheuttamien mahdollisten vahinkojen lieventämiseksi ja pysymään ajan tasalla uusimpien TMD:n säävaroitusten kanssa.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.