Parhaat kansalliset Thaimaan tarinat viime viikolta: pääministeriehdokas Pita jäädytetty tehtävistä ja paljon muuta

Tässä on katsaus Pattaya News/TPN -maajoukkueemme valitsemiin suosituimpiin NATIONAL Thailand -tarinoihin viime viikolta maanantaista 17. heinäkuuta 2023 sunnuntaihin 23. heinäkuuta 2023.

Niillä ei ole erityistä tärkeyttä, mutta ne on lueteltu julkaisupäivän mukaisessa järjestyksessä.

Aloitetaan ja katsotaan, mitkä olivat huipputarinat!

  1. Thaimaan perustuslakituomioistuin päätti keskiviikkona 19. heinäkuuta evätä Move Forward -puolueen johtajan ja pääministeriehdokas Pita Limjaroenratin hoitamasta kansanedustajatehtäviä, kunnes hänen mediaosakkuutta koskevan tapauksensa tutkitaan.

Päivänä, joka oli katkera pettymys Move Forward -puolueen (MFP) kannattajille ja pääministeriehdokas Pita Limjaroenrat, MFP:n johtaja, erotettiin kansanedustajan tehtävistään ja evättiin mahdollisuus toiseen äänestykseen pääministeriksi.

Toinen äänestys, joka tällä kertaa todennäköisesti nimeää Pheu Thai -ehdokkaan, on kuten alla on alustavasti suunniteltu tälle torstaille, 27. heinäkuuta, mutta se voi viivästyä.

2. Thaimaan parlamentin edustajainhuoneen puhemies Wan Muhamad Noor Matha on asettanut seuraavan äänestyksen Thaimaan 30.th pääministeri torstaina 27. heinäkuutath, 2023.

Wan Muhamad sanoi keskiviikkona (19. heinäkuutath) eduskunnassa, että seuraava pääministeriäänestys on 27. heinäkuutath, 2023 klo 9.30 alkaen.

3. Pheu Thai -puolue, toiseksi suurin hallituskoalitiokumppani, joka yrittää muodostaa uuden hallituksen, ottaa nyt johtoaseman Thaimaan uuden hallituksen muodostamisessa vaalien voittajan Move Forward Partyn (MFP) sijaan, MFP:n pääsihteerin Chaitawat Tulathonin mukaan.

Tapahtumien kanssa aiemmin tällä viikolla tiukasti karismaattisen ja suositun pääministeriehdokas Pita Limjaroenratin poistaminen Move Forward -puolueesta Thaimaan seuraavan pääministerin ehdoista, halusimme profiloida todennäköisimmän ehdokkaan Thaimaan yhteisen parlamentin kesken äänestettäväksi.

Liikemies Srettha Thavisin on todennäköisesti, mutta ei taatusti, seuraava ehdokas, joka esitetään yhteisessä parlamentin äänestyksessä Thaimaan seuraavaksi pääministeriksi.

4. Thaimaan hallitus on hyväksynyt ehdotuksen viihdepaikkojen sallimisesta 24 tuntia vuorokaudessa vain U-Tapaon kansainvälisen lentokentän alueella matkailun edistämiseksi. Thaimaan virkamiehet ja viihdeyhdistyksen edustajat ovat sittemmin selventäneet alkuperäisen ehdotuksen ilmeisesti kattavan myös Pattayan, että tämä ei toistaiseksi pidä paikkaansa.

Pidämme sinut jatkossakin ajan tasalla tästä tarinasta, mutta toistaiseksi Pattayan lailliset sulkemisajat ovat viihdealueilla klo 2 ja muilla kuin viihdealueilla keskiyöllä.

Siinä kaikki tälle viikolle, kuten aina, kiitos tuestanne!

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The TPN National Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.