Denguekuumetapausten määrä lisääntyy 18 maakunnassa, mukaan lukien Phuket, Chonburi ja Bangkok

Kansallinen -

Thaimaassa denguekuumetapausten määrä lisääntyi jatkuvasti 18 maakunnassa, mukaan lukien Chonburi, Phuket ja Bangkok, tautivalvontaministeriö raportoi maanantaina 24. heinäkuuta.

Taret Krassanairawiwong, kansanterveysministeriön tautivalvontaosaston pääjohtaja, piti online-tapaamisen kansanterveysviranomaisten kanssa 30 maakunnan 18 piirissä keskustellakseen denguekuumetapausten lisääntymisestä.

Hänen mukaansa denguekuumetapauksia on havaittu viimeisten 18 viikon aikana yhä enemmän 8 Thaimaan maakunnassa, nimittäin Mae Hong Sonissa, Chiang Maissa, Chiang Raissa, Nanissa, Phayaossa, Takissa, Phetchaburissa, Chonburissa, Rayongissa, Chanthaburissa, Tratissa, Ubon Ratchathanissa, Krabissa, Phuket, Songkhla, Satun, Narathiwat ja Bangkok.

Lisäksi denguekuumetapausten määrä viimeisen 4 viikon aikana on ylittänyt keskimääräisen määrän edelliseltä 5 vuodelta samalla ajanjaksolla. Tämä viittaa siihen, että nämä alueet ovat lähellä kriteerejä denguekuume-epidemiavyöhykkeiksi julistamiselle, Taret sanoi.

Tämän ongelman ratkaisemiseksi Taret määräsi asiaankuuluvat valtion virastot tarjoamaan akateemista tukea ja resursseja denguekuumetapausten vähentämiseksi kiireellisesti.

Taudintorjuntavirasto tekee myös yhteistyötä sisäministeriön kanssa mobilisoidakseen henkilöstöä taudin leviämisen torjumiseksi.

Vuoden 2015 tartuntatautilain (BE 2558) mukaan denguekuume on julistettu tartuntatautiksi, joka vaatii seurantaa.

Mikäli denguekuumetapauksia on runsaasti ja jatkuvasti ja tehostettuja taudintorjuntatoimenpiteitä tarvitaan, on taudintorjuntaosaston pääjohtajalla valtuudet julistaa tartunta-alueet epidemiavyöhykkeiksi.

Näillä tietyillä alueilla kansanterveysviranomaiset voivat päästä taloihin, rakennuksiin, paikkoihin tai ajoneuvoihin, joiden epäillään tai joiden on todettu saaneen epidemiaepidemian, suorittaakseen valvonta- ja taudintorjuntatoimenpiteitä.

Virkamiesten mukaan he voivat esimerkiksi tehdä tutkimuksia hyttysten lisääntymispaikoista, poistaa lisääntymisalueita ja ruiskuttaa kemikaaleja hyttysten tappamiseksi taloissa, temppeleissä, kouluissa, hotelleissa tai muissa paikoissa, joihin pääsy saattaisi olla normaaliolosuhteissa rajoitettua.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.