Elokuu 2023 tarjoaa monia mahtavia festivaaleja ja tapahtumia

LEHDISTÖTIEDOTE:

Tärkeää Asanha Bucha -päivää ja Khao Phansa- eli buddhalaisten paastonpäivää vietetään tässä kuussa sekä jännittäviä muita tapahtumia ympäri maata.

Elokuu 2023 lupaa olla jälleen tapahtumarikas kuukausi Thaimaassa, ja tarjolla on jännittäviä tapahtumia, mukaan lukien Amazing Thailand Grand Sale 2023, Phetchaburi Creative City of Gastronomy, Amazing Muay Thai Experience, Amazing Thai Taste@Udon ja useita maratoneja ja juoksuja, sekä kaksi Buddhalaisen Buddha-päivän tai Buddha-päivän tai Buddha-päivän 1. päivää. 2 päivänä elokuuta.

Asanha Bucha -päivä
1 elokuu 2023
Valtakunnallinen

Asanha Bucha -päivänä muistetaan yli 2,500 vuotta sitten tapahtunutta tilaisuutta, jolloin Lord Buddha piti ensimmäisen saarnansa, neljä jaloa totuutta, joita pidetään koko buddhalaisen filosofian perustana, viidelle askeetille (munkille). Tunnetaan myös nimellä Dharma Day, se vietetään kahdeksannen kuun täysikuupäivänä, joka vuonna 2023 on 1. elokuuta.

Asanha Bucha -päivänä buddhalaiset menevät temppeliin kuuntelemaan saarnoja Buddhan opetuksista tai dharmasta, suorittamaan ansioita ja osallistumaan iltakynttiläseremonioihin. Tämä sisältää 'Wien Tien' kulkue, jossa he pitävät sytytettyjä kynttilöitä kädessään ja kävelevät temppelin pääkappelin ympäri kolme kertaa edustaen yhtä Buddhaa, kahta hänen opetuksiaan ja kolmea munkkikuntaa. Asanha Bucha -päivä on myös perinteinen nuorten thaimaalaisten miesten vihkimispäivä.

Khao Phansa eli buddhalainen paastonpäivä
2 elokuu 2023
Valtakunnallinen

Khao Phansa eli buddhalainen paastonpäivä vietetään kahdeksannen kuun täysikuuta eli Asanha Bucha -päivää seuraavana päivänä, ja se merkitsee sadekauden alkua ja aikaa, jolloin munkit vetäytyvät temppeleihinsä kolmen kuukauden opiskelu- ja meditaatiojaksolle. Tämä retriitti perustuu Lord Buddhan käskyyn, jonka tarkoituksena on varmistaa, että munkit eivät vahingoita satoa tai nouse vahingossa tulvaveteen piilotettujen hyönteisten päälle.

Suositun Khao Phansa -festivaalin keskellä on taidokkaasti veistetyt kynttilät, jotka esitellään paikallisissa paraateissa matkalla temppeleihin, joissa on kiehtova sekoitus taiteellisuutta, hauskanpitoa ja juhlallisuuksia kansantansseilla, ääni- ja valoesityksillä sekä paikallisilla käsityöllä. Tämä kuvastaa perinteistä käytäntöä lahjoittaa kynttilöitä temppeleihin, jotta munkit voisivat jatkaa opiskeluaan iltaan asti.

Tässä on joitain värikkäistä Asanha Bucha -päivän ja Khao Phansa -juhlista, joita järjestetään Thaimaassa elokuussa:

Maailman ainoa Wien Tien -seremonia vesillä, Phayao-järvi
1 elokuu 2023
Wat Tilok Aram, Phayao

Wien Tien eli kynttilänvalokulkue vesillä Wat Tilok Aramissa järjestetään kolme kertaa vuodessa buddhalaisina lomapäivinä Makha Bucha Day, Visakha Bucha Day ja Asanha Bucha Day. Täällä Wien Tien, jossa buddhalaiset kannattajat pitelevät sytytettyjä kynttilöitä kädessään ja kiertävät temppelin pääkappelin kolme kertaa, tehdään veden päällä, joten se on ainoa paikka maailmassa, jossa tämä seremonia järjestetään. Tämä johtuu siitä, että Wat Tilok Aram rakennettiin veteen Phayao-järven keskellä sijaitsevalle saarelle.

Tänä vuonna Phayao-järven vedenpinnan laskiessa kynttilänvalokulkue kuitenkin järjestetään maalla Wat Tilok Aramissa. Vierailijat, jotka haluavat nähdä tapahtuman läheltä, voivat varata paikkoja veneille, jotka siirtyvät saarelle klo 18.00. 1. elokuuta Wat Tilok Aramin laiturilta. Tämä on tehtävä etukäteen verkossa osoitteessa https://forms.gle/oS553XvTohVMmdac7 ja liput tulee noutaa Wat Tilok Aramin laiturilta klo 15.00-17.00. 1 päivänä elokuuta.

Ayutthaya Aquatic Phansa -festivaali
1 elokuu 2023
Khlong Lat Chado (Lat Chado-joki), Ayutthaya

Tämä värikäs juhla Ban Lat Chadon asukkaiden Ayutthayan Phak Hain alueella kuljettaa kynttilöitä kukilla koristeltuilla veneillä pitkin muinaista Khlong Lat Chadoa noin 4 kilometrin matkalla. Tapahtuma on täynnä kulttuuria ja perintöä, ja venekulkue ja venekulkue järjestetään klo 09.00-12.00. Vierailijat voivat myös kävellä Lat Chadon markkinoilla ja kokeilla herkullisia paikallisia ruokia.

Ubon Ratchathani -kynttiläfestivaali 2023
30.-2
Thung Sri Mueang, Ubon Ratchathani

Ubon Ratchathani -kynttiläfestivaali on pitkäaikainen perinne tässä Koillis-Isanin kaupungissa, ja se on täynnä paikallista kulttuuria ja perintöä. Aktiviteetteihin kuuluu Wien Tien -kulkue Asanha Bucha -päivänä 1. elokuuta, valo- ja ääniesitys sekä Khao Phansa -kynttiläkulkue ja -kilpailu 1.-2. elokuuta sekä kynttilöiden esittely temppeleille 2. elokuuta. Heinäkuun puolivälistä itse festivaaliin asti monimutkaisten kynttilöiden valmistusta voi nähdä paikallisissa kylissä, ja festivaalin jälkeen ne ovat esillä temppeleissä 31. elokuuta asti. 30.-3. järjestetään myös kynttiläkoristeilla valaistut kadut ja OTOP-tuotemyynti.

Tak Baht Dok Mai Khao Phansa
31.-2
Wat Phra Phutthabat, Saraburi

Tämä perinteinen ansioiden tekoseremonia sisältää valkoisten Khao-Phansan kukkien antamisen munkeille, ja se järjestetään vuosittain Khao Phansa- tai buddhalaisten paastonpäivänä. Toimintaan kuuluu perinteinen kynttilän tarjoaminen Ubosotissa tai Wat Phra Phutthabatin vihkimissalissa, kulttuuriset ja etniset kulkueet, buddhalaisen paaston kukkien näyttely, ostokset ja OTOP-tuoteesittely.

Korat-kynttiläkulkuefestivaali
1-4 elokuu 2023
Thao Suranari (Ya Mo) -monumentin sisäpiha, Nakhon Ratchasima

Tämän vuoden Korat-kynttiläkulkuefestivaali on ajateltu karnevaalityyliseksi näytökseksi, joka järjestetään kadulla ja jossa on katselua varten amfiteatteri. Kynttiläkulkue esittelee taidokkaasti muotoiltuja kynttilöitä Wat Nokin ja Wat Mai Sra Pathumin temppeleistä Chok Chain alueella, Wat Dermistä, Wat Mai Pratu Chaista, Wat Old Pratu Chaista ja Wat Sra Plengistä Phimain alueella sekä taideryhmiä Mueangin alueelta, kuten Wat Pa Phithak Tham ja Wat.

Prakhon Chain kynttiläkulkuefestivaali
2-3 elokuu 2023
Prakhon Chain osapiirin sisäpiha, Buri Ram

2. elokuuta on kynttiläkulkue ja thaimaalaisen taiteilijan Lumplearn Wongsakorn Yawararatin minikonsertti sekä pong lang (Isan-soitin) -esitys. 3. elokuuta on kulttuuri- ja musiikkiesitys, Miss Beauty -kynttiläkilpailu ja kansanvalintakynttiläkilpailu.

Tässä on luettelo muista festivaaleista ja tapahtumista, jotka järjestetään ympäri Thaimaa elokuussa 2023 päivämäärän mukaan lajiteltuna:

 Mahtava Thaimaan suurmyynti 2023
15. kesäkuuta - 15. elokuuta 2023
Bangkok, Chiang Mai, Phuket, Udon Thani, Chon Buri (Pattaya), Songkhla (Hat Yai)

Tämä erittäin suosittu, ensisijainen vuosittainen tapahtuma tarjoaa ostos-, ruokailu-, lento- ja matkustusalennuksia ja muita etuja yli 10,000 10,000 osallistuvassa kaupassa ja laitoksessa Bangkokissa, Chiang Maissa, Phuketissa, Udon Thanissa, Chon Burissa (Pattaya) ja Songkhlassa (Hat Yai). Tapahtuma vahvistaa Thaimaan imagoa maailman kuuden suosituimman ostosalueen joukossa. Yli 80 XNUMX erinomaista tarjousta on tarjolla kuudessa kaupungissa, mukaan lukien ostosalennukset jopa XNUMX %.

Krachiaon kukkapellot 2023
Heinä-elokuu 2023
Pa Hin Ngamin kansallispuisto ja Sai Thongin kansallispuisto, Chaiyaphum

Joka vuosi sadekauden alun tienoilla Siam Tulip - tai Krachiao - kukat kukkivat koillisosassa (Isan) Chaiyaphumin maakunnassa. Tämän ihastuttavan luonnonnähtävyyden luomia värikkäitä kohtauksia voi tällä hetkellä nähdä Sai Thongin kansallispuistossa Nong Bua Rawen alueella, jossa vaaleanpunaiset kukat kukkivat.

Tähän aikaan vuodesta Chaiyaphum tunnetaan myös "sumumerestään" kansallispuistoalueiden kallioiden ympärillä, kuten Pha Hum Hotissa Sai Thongin kansallispuistossa, Pha Sut Phaen Phaenissa Pa Hin Ngamin kansallispuistossa ja Pha Hua Nakissa Phu Laen Khan kansallispuistossa.

Phetchaburi gastronomian luova kaupunki
4-6 elokuu 2023
Wat Yai Suwannaram ja Phra Nakhon Khiri Historical Park (Khao Wang), Phetchaburi

Phetchaburin maakunnan asemaa Unescon luovien kaupunkien verkoston (UCCN) jäsenenä Gastronomia-kategoriassa heijastava Phetchaburi Creative City of Gastronomy -tapahtuma on kulttuuri- ja kulinaarinen juhla, jossa on herkullisia paikallisia ruokia nautittavaksi, ruoka-esityksiä, ilmaisia ​​ruoka-esittelyjä, kulttuuriesityksiä ja kansanviihdettä, nykymusiikin myynti- ja muita paikallisia esityksiä.

Alueiden väliset matkamessut
4-6 elokuu 2023
Keski-Rayong

Nämä ovat neljännet viidestä Thaimaan viidellä alueella kesä-syyskuussa 2023 järjestettävistä matkailumessuista, joiden tavoitteena on edistää alueiden välistä matkailua. Näyttelyssä on tarjouksia ja erikoistarjouksia majoituksesta, nähtävyyksistä, matkatoimistoista ja muista matkailutuotteista ja palveluista eri puolilla maata sekä paikallisia viisauksia käsitteleviä tee-se-itse-työpajoja viideltä alueelta.

Upea Muay Thai -kokemus
11-13 elokuu 2023
Wat Yai Tha Sao, Uttaradit

18-20 elokuu 2023
Kuningas Narain palatsi, Lop Buri

Nämä ovat Thaimaan matkailuviranomaisen (TAT) järjestämän neljän tapahtuman kolmas ja neljäs tapahtumasarja, jossa esitellään neljä ainutlaatuista Muay Thai Boranin tai muinaisen thaimaalaisen nyrkkeilyn tyyliä: Muay Chaiya, Muay Korat, Muay Tha Sao ja Muay Lop Buri Surat Thanissa, Nakhon Ratchasima, Lop Burradit ja vastaavasti.

Uttaraditin nopean ja monipuolisen "Muay Tha Sao" -nyrkkeilytyyli – yhdistelmä thaimaalaisia ​​ja kiinalaisia ​​kamppailulajitekniikoita – on suunniteltu 11.-13. elokuuta 2023 Wat Yai Tha Saossa ja nopean ja välttelevän "Muay Lop Buri" -nyrkkeilytyylin esittely .

Tie Sonic Bangiin 2023
12 elokuu 2023
IMPACT-messukeskus, Bangkok

Kansainvälinen Road to Sonic Bang 2023 -musiikkifestivaali esittelee eri tyylilajeja, kansainvälisiä taiteilijoita, aasialaisia ​​artisteja ja uuden sukupolven thaimaalaisia ​​artisteja. Mukana ovat LANY, Valley, ADOY, Nulbarich, Burnout Syndromes ja HYBS.

Upea thaimaalainen maku @ Udon
25-27 elokuu 2023
Keski-Udon, Udon Thani

Tämä on kolmas kolmesta Amazing Thai Taste -tapahtumasta (kesäkuun Rayongin ja heinäkuun Chiang Main jälkeen), joiden tarkoituksena on edistää imagoa thaimaalaisesta ruoasta, joka on yksi Thaimaan 5F pehmeän voiman perusta. Esityksessä nähdään kuuluisien ja paikallisten kokkien ruoanlaittoesityksiä, keskustelua ruokamatkailusta ja musiikkiesityksiä tunnetuilta taiteilijoilta.

Elokuussa 2023 järjestetään myös erilaisia ​​juoksutapahtumia ympäri Thaimaata, mukaan lukien seuraavat, jotka on lajiteltu päivämäärän mukaan:

KhaoKheow10 kausi 6
6 elokuu 2023
Khao Keow Open Zoo, Chon Buri

YumYumin Plus+:n esittämä KhaoKheow10 Season6 on hauskaa ja luonnollista: Ultra Fun Run 10 km, Super Fun Run 7 km ja Family Fun Run 4 km. Nämä kiertävät eläintarhan viehättävää aluetta.

12. elokuuta puolimaraton Bangkok 2023 Run For Mom
12 elokuu 2023
Queen Sirikit National Convention Center, Bangkok

Kolmen vuoden tauon jälkeen 12. elokuuta Half Marathon Bangkok Run For Mom -tapahtuma järjestetään uudelleen vuonna 2023. Hänen Majesteettinsa Kuningatar Sirikit The Queen Mother -tapahtuman muistoksi järjestetään 21.1 km puolimaraton, 10 km minimaraton, 6 km Fun Run ja 1.8 km linja, jossa lähtö on QSNRCC. Kaikki tuotot kulujen jälkeen lahjoitetaan Thaimaan Punaisen Ristin seuran alaisuudessa Queen Sirikit -rintasyöpäkeskuksen työn tukemiseen.

KHAO KHO Run Through Mist Marathon 2023
13 elokuu 2023
Khao Khon näkökulma, Khao Kho, Phetchabun

KHAO KHO Run Through Mist Marathon 2023 sisältää 42 km:n maratonin, 21 km:n puolimaratonin, 10 km:n minimaratonin ja 5 km:n hauskan juoksun kohteessa, joka tunnetaan kauniista "Sumumeren" luonnonsääkohteesta.

Songkhla Paon rantajuoksu
20 elokuu 2023
Muang Ngamin ranta, Songkhla

Songkhla Paon rantajuoksussa on 4 km Fun Run, 12 km Sekaviesti, 12 km Naisten Viesti ja 12 km Miesten Viestit viehättävällä Muang Ngam Beachillä.

Bike Zone Tri Dash Thailand 2023 -sarja
20 elokuu 2023
Bangpoo Golf & Sports Club, Samut Prakan

Tämä on toinen neljästä Bike Zone Tri Dash Thailand 2023 -triathlon-sarjan kilpailuviikonlopusta heinä-joulukuussa, joista kaksi on Pattana Sports Resortissa Chon Burissa ja kaksi Bangpoo Golf & Sports Clubissa Samut Prakanissa. Tänä viikonloppuna ajettavat sarjat ovat: Long Dash (yksilöllinen), Dash (yksilöllinen), Mini Dash (yksilöllinen), Long Dash (Team Relay) ja Dash (Team Relay) sekä Juniors Tri Dash Thailand 2023 -sarja 12-17-vuotiaille.

Songkhla International Marathon 2023
26-27 elokuu 2023
Songkhla

Songkhla International Marathon 2023 sisältää 42.195 km maratonin, 21.10 km puolimaratonin ja 10 km minimaratonin, jotka järjestetään 27. elokuuta, ja 5 km Fun Run, joka järjestetään 26. elokuuta. Suurin osa juoksureiteistä kulkee Songkhlan rantaviivan varrella, ja myös tärkeitä historiallisia kohteita ohitetaan.

Huomioithan, että useimpiin juoksutapahtumiin ilmoittautuminen on jo päättynyt. Olipa se suljettu tai vielä auki, vierailijat voivat silti nauttia hauskasta tunnelmasta jokaisessa paikassa.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.