Pheu Thai -puolue harkitsee kaikkia vaihtoehtoja uuden Thaimaan hallituksen muodostamiseksi

Kansallinen -

Pheu Thai -puolue neuvottelee parhaillaan nykyisen liittouman ulkopuolisten puolueiden kanssa pyrkiäkseen muodostamaan hallituksen johtajana Move Forward -puolueen sijaan.

Pheu Thai -johtaja Chonlanan Srikaew paljasti lauantaina 22. heinäkuuta 2023, että puolue keskusteli mahdollisista kumppanuuksista Bhumjaithai-puolueen ja Chart Thai Pattana -puolueen kanssa liittyäkseen 8-puolueen koalitioon.

Bhumjaithai-puolue, jota johtaa marihuanan laillistamisen tärkein kannattaja Anutin Charnvirakul, sijoittui kolmannelle Thaimaan vaaleissa 14. toukokuuta ja sillä on tällä hetkellä 71 kansanedustajaa, kun taas Chart Thai Pattana Partylla, joka on yksi pienistä oppositiopuolueista, on 10 kansanedustajaa.

Neuvottelujen jälkeen sekä Bhumjaithai että Chart Thai Pattana kuitenkin vaativat, etteivät he liity koalitioon niin kauan kuin Move Forward -puolue on osa sitä, vedoten Chonlananin mukaan huoleen puolueen aikomuksesta muuttaa lese-majeste-lakia.

Pheu Thai -johtaja lisäsi, että hän neuvottelee myös Ruam Thai Sang Chart -puolueen ja Palang Pracharath -puolueen kanssa, jotka kumpikaan vahvistivat, etteivät aio liittyä Move Forwardin sisältävään koalitioon, koska he vastustavat myös jyrkästi kaikkia Lese Majeste -lain muutoksia.

Ruam Thai Sang Chart, joka tuki nykyistä väliaikaista pääministeriä ja entistä vallankaappausjohtajaa kenraali Prayut Chan-o-chaa pääministerinä, ilmoitti myös, että he eivät äänestä Pheu Thain pääministeriehdokasta tulevalla pääministeriäänestyskierroksella 27. heinäkuuta niin kauan kuin Pheu Thai on edelleen Move Forwardin liittolainen.

Tässä tilanteessa jotkut thaimaalaiset analyytikot ja poliitikot ehdottivat, että Move Forward tulisi uhrata ja pomppia koalitiosta ollakseen oppositiossa, mutta Move Forward vastasi tähän asti, että 8-puolueen liittouman tulisi keskittyä auttamaan toisiaan ratkaisemaan ongelmia sen sijaan, että se pakottaisi sen uhraamaan.

Koalitiolla, jota nyt johtaa Pheu Thai, on 312 ääntä, mutta se tarvitsee vähintään 375 ääntä yhteisparlamentista hallituksen muodostamiseen.

Move Forward -puolue voitti kansanäänestyksen ja eniten paikkoja äskettäisissä Thaimaan vaaleissa, mutta sotilasjuntan nimittämien senaattorien ja konservatiivisen järjestelmän jyrkän vastustuksen vuoksi he eivät kyenneet muodostamaan hallitusta johtajansa Pitan johdossa.

Tämä on raivostuttanut Move Forwardin kannattajat eri puolilla maata, jotka ovat pyytäneet mobilisoimaan ja protestoimaan juntan nimittämiä senaattoreita vastaan. mutta toistaiseksi mielenosoitukset ovat olleet melko pieniä, luultavasti siksi, että monet demokratian kannattajat tunnustavat itsensä Pheu Thain kannattajiksi ja haluavat odottaa ja katsoa, ​​pystyvätkö he muodostamaan onnistuneesti hallituksen.

Todennäköisin pääministeriehdokas lähetettäväksi parlamentille Pheu Thain äänestämisestä tulee Srettha Thavisin, jonka profiilimme täällä.

Eduskunnan seuraava pääministeriäänestys on torstaina 27.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/