Pheu Thai johtaa uuden Thaimaan hallituksen muodostamista eteenpäin siirtymisen sijaan

Kansallinen -

Pheu Thai -puolue, toiseksi suurin hallituskoalitiokumppani, joka yrittää muodostaa uuden hallituksen, ottaa nyt johtoaseman Thaimaan uuden hallituksen muodostamisessa vaalien voittajan Move Forward Partyn (MFP) sijaan, MFP:n pääsihteerin Chaitawat Tulathonin mukaan.

"Kävi selväksi, että kaikki konservatiivista puolta tukevat instituutiot yrittävät estää Move Forward -puoluetta (joka on progressiivinen) muodostamasta hallitusta." Chitawat sanoi eilisessä lehdistötilaisuudessa klo 11, 00. heinäkuuta 21.

Chitawat jatkoi: "Lèse-majesté-lain muuttamista tukevan Move Forward -puolueen pääasiaa käytetään tukahduttamaan kansan valinta. Senaatti käyttää sitä syynä olla äänestämättä enemmistön saanutta ehdokasta. Eduskunta käytti myös eduskunnan asetusta tavalla, joka oli ristiriidassa peruskirjan kanssa.

19. heinäkuuta parlamentti äänesti MFP:n ainoan pääministeriehdokkaan Pita Limjaroenratin uudelleenehdokkuuden valittamisen puolesta parlamentin asetukseen vedoten.. Samana päivänä perustuslakituomioistuin erotti hänet tehtävistään hänen mediaosakkuuden vuoksi.

"Vaikka Pita ei voi tulla pääministeriksi, se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö nykyisen liittouman hallituksen muodostaminen onnistuisi", Chitawat lisäsi.

"Move Forward -puolueen perimmäisenä tavoitteena on edelleen perustaa hallitus, joka lopettaa konservatiivisen juntaan liittyvän hallituksen vallan peräkkäisyyden. Siksi Move Forward -puolue antaa Pheu Thai -puolueelle mahdollisuuden johtaa hallitusta yhdessä seitsemän muun puolueen kanssa.

Chitawat sanoi, että seuraavassa pääministeriäänestyksessä 27. heinäkuuta Pheu Thai on se, joka ehdottaa ehdokasta, jonka odotetaan olevan Srettha Thavisin. Pheu Thai puolestaan ​​on vielä vahvistanut tämän, mutta sanoi, että kaikki tulee selväksi suuren puoluekokouksen jälkeen, joka on määrä pitää 25. heinäkuuta.
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.