Pheu Thain johtama koalitio vastustaa jyrkästi Lese-Majeste-lain muuttamista

LEHDISTÖTIEDOTE:

Pita Limjaroenratin pääministeriehdokkuuden hylkäämisen jälkeen Pheu Thai -puolue pysyy vankkumattomana lese-majeste-lain suhteen. Sen pääministeriehdokas Srettha Thavisin ilmaisi pettymyksensä epäonnistuneesta ehdokkuudesta, mutta korosti tarvetta hyväksyä tulos ja mennä eteenpäin.

Takaiskusta huolimatta Pheu Thai -puolue on päättänyt säilyttää rikoslain 112 pykälän, joka koskee lese-majeste-lakia, mikäli se johtaa hallitusta. Srettha teki selväksi, että poliittisten puolueiden ja senaattoreiden tuki riippuu heidän sitoutumisestaan ​​tämän lain ylläpitämiseen. Hän lisäsi, että hänen puolueensa vastustaa tiukasti kaikkia yrityksiä muuttaa tai kumota pykälä 112 tulevassa edustajainhuoneen ja senaatin yhteisistunnossa 27. heinäkuuta.

Monet senaattorit ovat ilmaisseet vastustavansa Move Forward -puolueen kuuluvan koalitioiden ehdokkaan tukemista, ellei viimeksi mainittu hylkää aikomuksestaan ​​muuttaa lese-majeste-lakia. Tämä asenne painostaa Sretthan mahdollista ehdokkuutta, sillä Pheu Thailla ja Move Forward -puolueella on yhdessä 292 paikkaa, mikä tekee niistä olennaisia ​​osia kahdeksan puolueen liittoutumassa, jossa on yhteensä 312 kansanedustajaa.

Srettha uskoo, että rakentavat keskustelut voivat mahdollisesti saada senaattoreiden vankan tuen Pheu Thain johtamalle hallinnolle, ja toteaa, että Move Forward -puolueen liittyminen koalitioon riippuu osapuolten kesken käynnissä olevista neuvotteluista.

Toistaiseksi Srettha sanoi olevansa sitoutunut muodostamaan seuraavan hallituksen kahdeksan puolueen liittouman rinnalla keskittyen taloudelliseen kehitykseen ja mahdollisiin perustuslain muutoksiin.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.