Perusteellinen: Kuka on Srettha Thavisin, Thaimaan pääministeriehdokas

Bangkok, Thaimaa-

Tapahtumien kanssa aiemmin tällä viikolla tiukasti karismaattisen ja suositun pääministeriehdokas Pita Limjaroenratin poistaminen Move Forward -puolueesta Thaimaan seuraavan pääministerin ehdoista, halusimme profiloida todennäköisimmän ehdokkaan Thaimaan yhteisen parlamentin kesken äänestettäväksi.

Tuo henkilö on lähes varmasti Srettha Thavisin, menestyvä ja arvostettu thaimaalainen liikemies Pheu Thai -puolueesta. Hän on kuitenkin myös suhteellisen uusi tulokas politiikassa. Move Forward Party vahvisti aiemmin tällä viikolla, että Pheu Thai ottaisi johdon uuden Thaimaan hallituksen muodostamisessa Pitan tarjouksen epäonnistuttua.

Tiedämme, että monet lukijamme ovat kuulleet muista mahdollisista pääministeriehdokkaista, kuten Pitasta, Anutinista ja Prawitista, jonkin aikaa, mutta Srettha on tuntematon monille lukijoillemme TPN Mediassa, joten tässä on profiili hänestä ja vähän hänen näkemyksistään.

Srettha Thavisin on thaimaalainen poliitikko ja kiinteistökehittäjä, joka on yksi Pheu Thai -puolueen pääministeriehdokkaista Thaimaan vuoden 2023 parlamenttivaaleissa. Hän syntyi 15. helmikuuta 1963 Bangkokissa, Thaimaassa, ja hänellä on kandidaatin tutkinto rakennusinsinöörissä Chulalongkornin yliopistosta ja kauppatieteiden maisteri Claremont Graduate Universitystä, Yhdysvalloista.

Srettha perusti vuonna 1988 Sansirin, josta tuli yksi Thaimaan suurimmista kiinteistökehittäjistä, ja toimi sen toimitusjohtajana ja presidenttinä, kunnes erosi huhtikuussa 2023 jatkaakseen poliittista uraansa. Hän on Thaimaan entisten ja nyt maanpaossa olevien pääministerien Thaksin Shinawatran ja Yingluck Shinawatran tunnettu uskottu, ja häntä pidetään demokratian ja uudistuksen kannattajana. Hän on naimisissa ikääntymistä estävän lääketieteen erikoislääkärin Pakpilai Thavisinin kanssa, jonka kanssa hänellä on kolme lasta. Hän kerää myös klassisia matka-arkuja, kuten Louis Vuittonin valmistamia.

Thavisinin johdolla Sansiri laajeni kotimaassa ja kansainvälisesti ja vakiinnutti asemansa tunnetuksi nimeksi kiinteistömarkkinoilla. Thavisin perusti myös MQDC:n (Magnolia Quality Development Corporation), joka on Sansiri Groupin tytäryhtiö. MQDC on omistautunut kehittämään kestäviä kiinteistöjä, jotka keskittyvät asukkaiden hyvinvointiin ja onnellisuuteen ja varmistavat samalla minimaalisen ympäristövaikutuksen.

Thavisinin vaikutusvalta ei rajoitu liikehankkeisiin; hän myös osallistui aktiivisesti yhteiskunnan parantamiseen. Filantrooppina hän perusti Sansiri-säätiön, joka tukee koulutusaloitteita ja vähäosaisten lasten ja yhteisöjen hyvinvointia. Säätiönsä kautta Thavisin pyrki vaikuttamaan myönteisesti yhteiskuntaan korostaen koulutuksen, terveyden ja sosiaalisen vastuun merkitystä.

Jotkut Srettha Thavisinin poliittisista näkemyksistä ovat:

  • Hän haluaa ratkaista Thaimaata vuosikymmeniä jakaneet poliittiset kysymykset, kuten monarkian, armeijan ja Shinawatran perheen roolit. Hän uskoo, että vuoropuhelua ja kompromisseja tarvitaan kansallisen sovinnon ja vakauden saavuttamiseksi. Tällä hetkellä hän kuitenkin vastustaa Lese Majeste -lain muuttamista, vaikka hänen näkemyksensä tästä näyttää muuttuneen. Pitan hylkääminen pääministerinä huolimatta kansanäänestyksen voittamisesta johtuu ensisijaisesti hänen tukestaan ​​Lese Majesten lakien muuttamiselle, tämä on tärkeä kysymys.
  • Hän tukee yleisesti demokratiaa ja uudistuksia kannattavaa liikettä, joka on protestoinut armeijan tukemaa hallitusta vastaan ​​ja vaatinut perustuslain muutoksia. Hän on kuitenkin maltillisempi kuin Pita eikä tue äärimmäisimpiä mielenosoittajia, jotka ovat vaatineet monarkian uudistamista, ja hän keskittyy talouteen ja talousuudistukseen paremman tasa-arvon rakentamiseksi.
  • Hän kannattaa hajautetumpaa ja osallistavampaa hallintojärjestelmää, jossa paikallisyhteisöillä on enemmän autonomiaa ja valtaa hoitaa omia asioitaan. Hän haluaa myös edistää sosiaalista hyvinvointia ja ympäristönsuojelua.
  • Hän on sekä Thaksin Shinawatran että Yingluck Shinawatran, Thaimaan entisten pääministerien, jotka syrjäytettiin vallankaappauksissa ja elävät maanpaossa, uskottu. Hän jakaa heidän näkemyksensä osallistavammasta ja edistyksellisemmästä Thaimaasta, joka kunnioittaa ihmisoikeuksia ja demokratiaa.
  • Sretthan poliittinen matka alkoi, kun hän liittyi Pheu Thai -puolueeseen lokakuussa 2022. Srettha nimitettiin myös puolueen varajohtajaksi ja talouspäälliköksi.

    Huhtikuussa 2023 Srettha ilmoitti eroavansa Sansirista, koska arveltiin, että hänet nimitettäisiin virallisesti yhdeksi Pheu Thai -puolueen pääministeriehdokkaista. Hän sanoi haluavansa omistaa koko aikansa ja energiansa maan ja ihmisten palvelemiseen. Hän sanoi myös, ettei hänellä ollut eturistiriitaa entisen yrityksensä kanssa eikä hän käyttäisi varallisuuttaan tai vaikutusvaltaansa saadakseen epäreilua etua politiikassa.

    Sretthasta tuli lopulta yksi kolmesta Pheu Thai -puolueen pääministeriehdokkaista yhdessä Thaksinin nuorimman tyttären Paetongtarn Shinawatran ja entisen oikeusministerin Chaikasem Nitisirin kanssa. Hän juoksi iskulauseen "Srettha for Thailand" alla ja lupasi tuoda maahan talouden elpymisen, sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja kansallisen sovinnon. Hän lupasi myös kunnioittaa perustuslakia ja monarkiaa sekä työskennellä kaikkien osapuolten kanssa yhteisen hyvän puolesta.

  • Srettha Thavisin on mies, joka on menestynyt sekä liike-elämässä että politiikassa ja jolla on näkemys osallistavammasta ja edistyksellisemmästä Thaimaasta, joka kunnioittaa ihmisoikeuksia ja demokratiaa. Hän on myös mies, joka kohtaa monia haasteita ja epävarmuustekijöitä yrittäessään navigoida Thaimaan monimutkaisessa ja polarisoituneessa poliittisessa maisemassa. Hän on mies, joka voisi olla Thaimaan seuraava pääministeri tai jolta voisi evätä armeijan tukema senaatti. Hän on mies, jolla on paljon pelissä ja jolla on paljon tarjottavaa maalleen.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.