Pheu Thai -puolue nousee johtavaksi haastajaksi uuden hallituksen muodostamiseen

LEHDISTÖTIEDOTE:

Pheu Thai -puolue on ottanut merkittävän harppauksen kohti uuden hallituksen muodostamista, kun parlamentti hylkäsi hakemuksen Move Forward -puolueen (MFP) johtajan Pita Limjaroenratin nimittämisestä uudelleen pääministeriäänestykseen. Hylkääminen perustui sääntöön nro 41, joka kieltää jo saman istunnon aikana hylätyn esityksen uudelleen jättämisen.

Pitkän keskustelun aikana lainsäätäjät väittivät, että parlamentti hylkäsi Pitan edellisen ehdokkuuden virkaan jo 13. heinäkuuta, kun hän ei onnistunut varmistamaan tarvittavaa enemmistöääntä ensimmäisellä kierroksella. Tämän kehityksen myötä Pheu Thai -puolue on asettunut kärkeen hallituksen muodostamiskilpailussa.

Tarkkailijat seuraavat nyt tiiviisti, jatkaako Pheu Thai liittoutumista MFP:n kanssa, kuten heidän yhteisymmärryspöytäkirjassaan (MoU) hahmotellaan, vai pyrkiikö se luomaan vaihtoehtoisen liittouman ottamalla mukaan eroavan hallituksen puolueita ja sulkemalla MFP:n pois.

Kolme puoluetta nykyisestä hallinnosta, nimittäin Bhumjaithai, Palang Pracharath ja Chartthaipattana, ovat kuitenkin ilmaisseet vastustavansa MFP:n suunnitelmaa muuttaa rikoslain pykälää 112, joka tunnetaan lese majeste -laina. Nämä puolueet ovat tehneet selväksi, etteivät he liity hallitukseen, joka sisältää MFP:n.

Parlamentin päätöksen jälkeen Pheu Thain johtaja Cholnan Srikaew totesi, että puolue jatkaa parhaillaan yhteistyötä muiden koalitioliittolaisten kanssa. Hän ilmoitti, että kahdeksan koalitioliittolaisen kesken käydään keskusteluja yhteisymmärryspöytäkirjan mahdollisista tarkistuksista ja muiden puolueiden mukaan ottamisesta.

Edustajainhuoneen puhemies Wan Muhamad Noor Matha on ajoittanut seuraavan pääministeriäänestyksen 27. heinäkuuta.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.