Yritykset herättävät huolta, koska MFP-johtaja erotettiin eduskunnasta

LEHDISTÖTIEDOTE:

Perustuslakituomioistuimen äskettäinen määräys siirtää Move Forward -puolueen (MFP) johtaja Pita Limjaroenrat hänen tehtävistään edustajainhuoneen jäsenenä on herättänyt liike-elämässä pelkoa mahdollisista katuprotesteista ja sen vaikutuksista talouteen.

Central Restaurants Groupin (CRG) puheenjohtaja Nath Vongpanich myönsi, että vaikka politiikka ei suoraan vaikuta ravintola- ja juomaliiketoiminnan laajentamiseen, toivotaan nopeaa uuden pääministerin nimittämistä maan tehokkaaseen johtamiseen. Hän korosti, että poliittinen vakaus on ratkaiseva tekijä ulkomaisten investointien houkuttelemisessa.

Mitsubishi Electric Kang Yong Watanan varatoimitusjohtaja Praphon Potivorakhun ilmaisi huolensa katuprotestien mahdollisuudesta ja niiden mahdollisesta kielteisestä vaikutuksesta maan talouden elpymiseen. Hän varoitti, että kotimainen talouden hidastuminen yhdistettynä epävakaan poliittiseen tilanteeseen voivat estää ulkomaisia ​​investointeja Thaimaahan.

Thaimaan teollisuuden liiton (FTI) puheenjohtaja Kriengkrai Thiennukul odottaa Pheu Thai -puolueen johtavan uutta hallitusta ja käynnistävän taloussuunnitelmia.

Tästä poliittisesta kehityksestä huolimatta Kriengkrai ilmaisi luottamuksensa niin kauan kuin uuden hallituksen perustamisprosessi noudattaa aikataulua. FTI ennakoi uuden pääministerin nimitettävän kolmannen eduskunnan äänestysistunnon aikana. Kriengkrai korosti, että kaikki poliittisten konfliktien aiheuttamat viivästykset, mukaan lukien Pitan kannattajien katumielenosoitukset, aiheuttaisivat huolta. Tällaiset viivästykset voivat vaikuttaa uusiin investointisuunnitelmiin ja budjetointiin tulevalle tilikaudelle.

FTI:n mukaan monet yritysjohtajat odottavat uuden hallituksen kokoonpanoa ja sen politiikkaa ennen kuin tekevät päätöksiä investointihankkeistaan. Lisäksi Thaimaan on vauhditettava budjettisuunnittelua talouden elpymisen edistämiseksi.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.