Pääministeri ilmaisee huolensa mahdollisista mielenosoituksista

LEHDISTÖTIEDOTE:

Väliaikainen pääministeri on ilmaissut huolensa mahdollisista poliittisista mielenosoituksista tällä viikolla.

Mielenosoitukset, joiden odotetaan houkuttelevan väkijoukkoja sekä hallitusta kannattavista että vastustavista ryhmistä Eduskuntakompleksin edustalle, ovat herättäneet huolta mahdollisesta konfliktista.

Pääministerin kansliaan kuuluvan ministerin Thanakorn Wangboonkongchanan mukaan pääministeri Gen Prayut Chan-o-cha pyysi virkamiehiä varmistamaan kokoontumisten sujuvan hallinnan. Hänen ensisijainen huolensa on estää kaikkia ryhmittymiä rikkomasta lakia ja ylläpitää rauhaa ja kehottaa kaikkia toimimaan asianmukaisten menettelytapojen mukaisesti.

Lisäksi Thanakorn korosti, että kenraali Prayut halusi välttää kansallisten jännitteiden kärjistymistä. Väliaikainen pääministeri korosti, että Thaimaa on tehnyt lujasti töitä saavuttaakseen vakauden viimeisten 8-9 vuoden aikana, ja vaati rauhanomaista poliittista ilmapiiriä ja edistyksellistä liikettä.

Pääministerin valinnasta, joka voitaisiin mahdollisesti ulottaa kolmannelle kierrokselle, tiedottaja sanoi, ettei pääministeri ilmaissut erityisiä huolenaiheita ja uskoo, että poliittiset prosessit etenevät parlamentaarisen mekanismin mukaisesti. Jos johtava puolue epäonnistuu, toisen tai kolmannen tason puolueet muodostavat hallituksen.

Lisäksi kenraali Prayut ilmaisi huolensa joidenkin kansalaisten uhkailusta. Hän sanoi olevansa huolissaan siitä, että tällaiset tilanteet voivat johtaa lisää jakautumiseen kansakunnan sisällä, ja on määrännyt asiaankuuluvat virastot seuraamaan ja hallitsemaan asiaa tarkasti.

Erityisesti hän mainitsi tapauksen senaattorista, joka joutui kohteeksi verkossa, korostaen, kuinka nämä ongelmat leviävät usein edelleen sosiaalisen median alustoilla ja saattavat johtaa lisää kiistoihin ja konflikteihin.

Pääministeri on antanut hallituksen ja siihen liittyvien virastojen tehtäväksi puuttua näihin huolenaiheisiin ripeästi.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.