Hyväksyttiin uusia kannabistoimenpiteitä hyväksikäytön vaarassa olevien lasten suojelemiseksi

LEHDISTÖTIEDOTE:

Hallitus hyväksyi äskettäin luonnoksen ministeriön asetukseksi, jonka tavoitteena on suojella lapsia, jotka ovat vaarassa joutua huumeiden väärinkäytölle, ja keskittyen erityisesti kratomin, kannabiksen ja hampun käyttöön.

Apulaishallituksen tiedottaja Ratchada Thanadirek selitti, että tavoitteena on suojella lapsia mahdollisilta haitoilta heidän älylliseen ja fyysiseen kehitykseen.

Uusi asetus on muutos vuoden 2006 ministeriön sääntöön, jossa määritellään rikollisen käyttäytymisen vaarassa olevat lapset. Sosiaalisen kehityksen ja henkilöstön turvallisuuden ministeriön ehdottama päivitetty asetus koskee niiden lasten käyttäytymistä, jotka käyttävät virkistystarkoituksessa kratomia, kannabista, hamppua tai näistä aineista valmistettuja tuotteita. Nämä lapset luokitellaan riskiryhmiin, jolloin vuoden 2003 lastensuojelulain mukaiset virkailijat voivat turvata paremmin heidän hyvinvointinsa.

Tämän määräyksen keskeiset säännökset tarjoavat virkamiehille kaksi pääasiallista toimintatapaa: Riskilapsen sijoittaminen hyvinvointi- tai kehitys- ja kuntoutuskeskukseen tai lapsen uskominen halukkaan huoltajan hoitoon, joko lastensuojelun kanssa tai ilman.

Haitallisen toiminnan tai mahdollisen rikollisen toiminnan estämiseksi voidaan soveltaa tiettyjä ehtoja. Näihin voi kuulua varoituksia olla menemättä paikkoihin, jotka voivat kannustaa sopimattomaan toimintaan tai olla tekemisissä henkilöiden kanssa, jotka saattavat johtaa heidät harhaan.

Toteutuksen jälkeen sosiaaliministeriön alainen lapsi- ja nuorisoosasto antaa lastensuojelutoimikunnan asetuksen. Tässä asetuksessa hahmotellaan strategioita sellaisten lasten hyvinvoinnin suojelemiseksi, jotka käyttävät väärin aineita, kuten kratomia, kannabista, hamppua ja niiden johdannaisia.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja on työskennellyt Pattaya Newsin kanssa viisi vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin ja myös joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen käännöksiä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjoittajien välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.