Thaimaan perusoikeustuomioistuin erottaa Move Forward -puolueen pääministeriehdokkaan Pita Limjaroenratin tehtävistä

KUVA: Bangkokbiz

Kansallinen -

Thaimaan perustuslakituomioistuin päätti keskiviikkona 19. heinäkuuta evätä Move Forward -puolueen johtajan ja pääministeriehdokas Pita Limjaroenratin hoitamasta kansanedustajatehtäviä, kunnes hänen mediaosakkuutta koskevan tapauksensa tutkitaan.

Seitsemän perustuslakituomioistuimen yhdeksästä tuomarista hyväksyi vaalilautakunnan (EY) Pitaa vastaan ​​tekemän oikeudellisen uudelleentarkastelun.

Viime keskiviikkona EY päätti yksimielisesti hakea tuomioistuimen päätöstä Pitan kelpoisuudesta kansanedustajaksi epäiltynä, että hänellä oli 42,000 14 mediayhtiö iTV Plc:n osaketta, kun hän huhtikuussa hakeutui ehdokkaaksi XNUMX. toukokuuta pidettäviin vaaleihin.

Perustuslain mukaan poliitikot eivät saa omistaa mediayhtiöiden osakkeita, jolle Pita väittää jatkuvasti, että hänellä oli ne vain edesmenneen isänsä seuraajana, ja yhtiö on jo lopettanut toimintansa mediayhtiönä ennen kuin hän haki virkaan. . Kysymys ei nyt ole niinkään osakkeista, vaan siitä, että Pita tietoisesti asettuisi pääministeriksi ja kansanedustajaksi tietäen, että he voisivat sulkea hänet.

Pitan keskeyttäminen tapahtui juuri silloin, kun edustajainhuone ja senaatti kokoontuivat tänään valitsemaan seuraavan pääministerin toisella äänestyskierroksella. Pita asetettiin uudelleen pääministerin virkaan, vaikka hän ei onnistunut keräämään riittävästi ääniä ensimmäisessä äänestyksessä viime torstaina.

Pita käveli pois parlamentista saatuaan oikeuden päätöksen ja sanoi, että Thaimaa on muuttunut dramaattisesti 14. toukokuuta pidettyjen vaalien jälkeen ja toivoi kansanedustajatoverinsa pitävän huolta maasta. Hän lopettaa kansanedustajatehtävien hoitamisen, kunnes tuomioistuin antaa tuomionsa. Hänellä on 15 päivää aikaa todistaa ja toimittaa todisteet tuomioistuimelle puolustuksekseen.

Sillä välin eduskunnan odotetaan harkitsevan pääministerin neuvotteluja ja mahdollisesti muita ehdokkaita ja vaihtoehtoja.

Tuomiosta vihaiset mielenosoittajat kokoontuivat eduskunnan eteen, ja jotkut heittivät ilotulitteita ja pieniä soihdutuksia. Kokonaisuutena kokoontuminen oli kuitenkin rauhallinen, mutta tunteellinen. Move Forward -puolue sai eniten paikkoja ja kansanäänestyksen viimeisissä Thaimaan vaaleissa, mutta näyttää yhä enemmän siltä, ​​että heidän karismaattisesta ja suositusta johtajastaan ​​Pita Limjaroenratista ei tule Thaimaan seuraavaa pääministeriä.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Tilaa
Tanakorn Panyadee
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.