Thaimaalaiset ja venäläiset FM:t tapaavat Phuketissa keskustelemaan alueellisista ja maailmanlaajuisista ongelmista

LEHDISTÖTIEDOTE:

Ulkoministeriö on vahvistanut, että väliaikainen varapääministeri ja ulkoministeri Don Pramudwinai tapasivat vierailevan Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin eteläisellä Phuketin saarella lauantaina (15. heinäkuuta).

Lavrov oli Phuketissa johtamassa Venäjän pääkonsulaatin avaamista Thaimaan lomasaarella.

Ministeriön mukaan osapuolet kävivät hedelmällistä keskustelua yhteistä etua koskevista kysymyksistä, muun muassa tavoista lisätä kauppaa ja tehostaa yhteistyötä tieteen, teknologian ja innovaatioiden (STI), kulttuurin, urheilun ja matkailun aloilla.

Lisäksi he ilmoittivat kannattavansa Thaimaan ja Euraasian talousliiton (EAEU) välisen vapaakauppasopimuksen (FTA) neuvottelujen aloittamista mahdollisimman pian.

Ministeriö kertoi myös, että kaksi johtavaa diplomaattia vaihtoivat näkemyksiä myös alueellisista ja globaaleista kysymyksistä, kuten Aasian ja Tyynenmeren alueen, Ukrainan ja Myanmarin tilanteesta.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.