Pitan tavoitteet olla seuraava Thaimaan pääministeri päättyvät

Bangkok, Thaimaa-

Päivänä, joka oli katkera pettymys Move Forward -puolueen (MFP) kannattajille ja pääministeriehdokas Pita Limjaroenrat, MFP:n johtaja, erotettiin kansanedustajan tehtävistään ja evättiin mahdollisuus toiseen äänestykseen pääministeriksi.

Ensinnäkin voit lukea lisää jousituksesta täältä, Tämä artikkeli tarjoaa enimmäkseen yleiskatsauksen päivästä Thaimaan parlamentissa.

Pita Limjaroenrat, 43, ja hänen puolueensa voittivat eniten paikkoja edustajainhuoneessa Thaimaan viimeisissä vaaleissa ja muodostivat liittouman seitsemän muun puolueen kanssa, mukaan lukien Pheu Thai, joka oli kansanedustajapaikkojen lukumäärässä tiukka kakkonen. Tämä koalitio oli päättänyt muodostaa hallituksen Pitan pääministerinä, mutta valitettavasti monet tekijät estivät tämän.

Yksi tärkeä tekijä oli jatkuva kiista Pitan omistamista mediaosakkeista ja jos Pita asettuisi pääministeriksi tietäen, että nämä voivat sulkea hänet. Thaimaan lain mukaan pääministerit eivät voi omistaa mediayhtiöiden osakkeita. Pita kertoo, että nämä ovat periytyneet ja että yritys ei ole ollut toiminnassa noin viiteentoista vuoteen. Siitä huolimatta vaalilautakunta lähetti perusoikeustuomioistuimelle pyynnön ratkaista tämä seikka, joka johti Pitan keskeyttämiseen kansanedustajatehtävistään tänään 19. heinäkuuta 2023. Pitalla on viisitoista päivää aikaa antaa lausunto tuomioistuimelle. Jos Pita tuomitaan vastaan, hänet voidaan sulkea Thaimaan politiikasta kymmeneksi vuodeksi, saada vankeusrangaistus ja hänen puolueensa voidaan jopa rangaista tai pahimmillaan hajottaa.

Toinen tärkeä tekijä Pita epäonnistui parlamentissa äänestyksessä, jolloin sekä parlamentti että Junta nimitettiin senaatiksi viime viikolla pääministeriksi.

Toista äänestystä Pitan puolesta ehdotettiin tänään, mutta parlamentissa koko päivän kestäneen keskustelun jälkeen, mukaan lukien Pitan keskeyttämisen dramaattinen hetki, äänestettiin, jossa ehdotettiin toista äänestystä Pitasta pääministeriksi. Kuten alla näkyy, 394 parlamentin jäsentä vastusti Pitalle toisen äänen antamista ja 312 puolesta. Tämä päätti käytännössä Pitan toiveet olla Thaimaan 30. pääministeri.

MFP:n kannattajat olivat raivoissaan, heittelivät ilotulitteita ja soihdutuksia parlamentin lähelle ja suunnittelivat marsseja ja mielenosoituksia, sanoen, että ei-valitut senaattorit varastivat demokratian ja että Thaimaan kansan eniten ääniä saaneelta puolueelta, MFP:ltä, evättiin kansan demokraattinen tahto. julkinen.

Mitä tulee siihen, miksi senaattorit ja oppositio vastustivat Pitaa, useimmat viittasivat hänen ja hänen puolueensa vakaaseen tukeen Lese Majesten lakien muuttamiseen (ei kumoamiseen), jotka suojelevat Hänen kuninkaallista Majesteettiaan, kuningasta koskevaa kritiikkiä. Tämä on ollut suuri polarisoiva ongelma.

Monet senaattorit, jotka vastustivat Pitaa pääministerinä, ilmoittivat, että jos hän olisi ollut valmis luopumaan tästä Lese Majesten lakien muuttamisesta, he harkitsisivat hänen ehdokkuuttaan pääministeriksi. Pita kuitenkin kieltäytyi sanomasta, että tämä olisi petos äänestäjilleen.

Mitä sitten tapahtuu? Enemmistökoalitio palaa piirustuspöytään ja todennäköisesti ehdottaa Pheu Thain jäsentä pääministeriehdokkaaksi, todennäköisesti liikemies Srettha Thavisin. Mitään virallista ei kuitenkaan ole vielä kerrottu. Parlamentin on määrä kokoontua uudelleen huomenna, 20. heinäkuuta, ja tässä vaiheessa on epäselvää, mitä voisi tapahtua.

Pidämme sinut ajan tasalla täällä TPN mediassa.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.