Thaimaan senaattorit varoittavat online-kiusaajia oikeustoimista, kun toinen pääministeri äänestää keskiviikkona

Kansallinen -

Ryhmä thaimaalaisia ​​senaattoreita tuli varoittamaan verkkovierailuja kunnianloukkausoikeudellisista kanteista sen jälkeen, kun heitä on kuulemma pommitettu kielteisillä kommenteilla, koska he olivat päätöksestään olla tukematta Pita Limjaroenratia, voittoisaa Move Forward -puolueen ehdokasta, tai pidättäytyä äänestämästä. Pääministeri.

Senaattori Seri Suwanpanonin johtama ryhmä kokoontui eduskuntataloon maanantaina 17. heinäkuuta paljastamaan yleisölle, että Move Forward -puolueen väitetyt kannattajat ahdistelevat heitä ja muita senaattoreita sosiaalisessa mediassa.

Seri väitti, että tämä oli seurausta heidän päätöksestään olla äänestämättä Pitan puolesta pääministeriksi 13. heinäkuuta.

Häiritsijät osoittivat vihaa ja vihaa senaattoreita kohtaan uhkaamalla kieltää heidän henkilökohtaiset liiketoimintansa, hyökätä heidän perheisiinsä, vainoamalla heitä ja menemällä niin pitkälle, että he yrittivät syyttää senaattoreita rakastajatarista, sanoi Seri.

Tämä ei loukannut vain senaattoreiden henkilökohtaisia ​​oikeuksia, vaan myös heidän perheidensä oikeuksia, Seri sanoi.

Hän jatkoi, että häiritsijät hyökkäsivät verkossa myös joidenkin senaattoreiden lapsiin. Tämä johti siihen, että senaattorit, joita asia koskee, joutuivat perustamaan lainopillisen tiimin nostamaan kunnianloukkauskanteita häirintää vastaan.

Seri paljasti, että hän haastaa tällä hetkellä oikeuteen ainakin 2 henkilöä kunnianloukkauksesta. Lakimiesryhmä kerää todisteita lisätapausten jatkamiseksi. Seri totesi, että jokaisella on oikeus mielipiteeseensä, mutta he eivät saa esittää henkilökohtaisia ​​hyökkäyksiä muita ja heidän perheenjäseniään ja yrityksiä vastaan, jotka eivät kuulu poliittiseen tilanteeseen.

Hän mainitsi, että pääministeriäänestyksen toiselle kierrokselle 19. heinäkuuta Pitaa ei pitäisi asettaa uudelleen ehdokkaaksi, koska se hänen mukaansa rikkoo eduskunnan sääntöä. TPN Media kuitenkin huomauttaa, että Move Forward -puolue ja heidän liittoumansa ovat jälleen kerran nimittäneet Pita Limjaroenratin ja ovat tästä eri mieltä väittäen, että pääministerin äänestys ei vastusta epäonnistuneiden toimenpiteiden uudelleen esittämistä koskevia sääntöjä, koska ne koskevat vain lakiehdotuksia, eivät pääministerin ääniä. .

Seri kosti, ettei hän koskaan äänestä Move Forward -puolueen ehdokasta eikä myöskään Pheu Thai -puolueen ehdokasta, jos Move Forward pysyy koalitiossa.

Toisaalta yksi Pheu Thai -puolueen pääministeriehdokkaista Srettha Thavisin paljasti maanantaina olevansa valmis nimitettäväksi pääministeriksi, jos Pita ja Move Forward -puolue ei pysty muodostamaan hallitusta.

Hän sanoi: "Jos en ole valmis, miksi minusta tulisi ehdokas?"

Srettha lisäsi kuitenkin, että hänen nimityksestään on vielä keskusteltava 8-puolueen koalitiossa. Hän korosti myös tarvetta perustaa hallitus nopeasti, jotta voidaan ratkaista taloudellisia kysymyksiä, kuten elinkustannusten nousua.

Kysymykseen, onko mahdollista, että koalitio joutuu lopulta muodostamaan hallituksen ilman Move Forward -puoluetta, Srettha vastasi, ettei hän tiedä.

Toinen pääministeriäänestys, jossa Pita on jälleen koalitioehdokkaana, järjestetään keskiviikkona 19. heinäkuuta. Pita on ollut kiireinen kulissien takana soittaen henkilökohtaisesti ja puhumalla senaattoreiden ja häntä vastaan ​​äänestäneiden kanssa yrittääkseen voittaa heidän pelkonsa ja varauksensa ja saada heidän tukensa.

TPN-media huomauttaa, että Pitan alustan kiistanalaisin osa on hänen tukensa Lese Majeste -lain muuttamiselle (ei poistamiselle). Monet häntä vastaan ​​äänestäneistä sanoivat, että heidän äänensä muuttuisivat, jos Pita pystyisi luopumaan tästä toimenpiteestä. Pita kuitenkin sanoi, että näin ei tapahdu, koska se pettäisi hänen äänestäjiään.

Move Forward -puolue valmistelee myös lakiesitystä, jolla poistetaan laillisesti senaattoreiden oikeus äänestää pääministeriä. kuten täällä ilmoitimme. Tämä on kuitenkin valtava tehtävä, eikä se todennäköisesti onnistu, monet analyytikot sanovat.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.