NACC hylkäsi syytteet Thai Airwaysin korruptiotapauksessa

KUVA: Thai Airways

LEHDISTÖTIEDOTE:

Kansallinen korruptiontorjuntakomissio (NACC) on hylännyt entistä pääministeriä Thaksin Shinawatraa ja kolmea muuta vastaan ​​nostetut syytteet korruptiotapauksessa, joka liittyy Thai Airways Internationalin (THAI) 10 Airbus-lentokoneen hankintaan vuosina 2003–2004.

Entisen apulaisliikenneministerin Pichet Sathirachawalin haastattelun mukaan NACC on luopunut syytteistä itseään, entistä pääministeriä, THAI:n entistä presidenttiä Kanok Abhiradeeta ja entistä THAI:n hallituksen puheenjohtajaa Thanong Bidayaa vastaan.

Neljää henkilöä syytettiin alun perin tehtäviensä suorittamatta jättämisestä lentokoneiden hankintaprosessissa, jonka tutkijaryhmä piti huonosti hoidettuna ja sisälsi epäeettisiä tekoja. Näiden väitteiden sanotaan johtaneen THAI:n velkojen huomattavaan kasvuun, mikä lisäsi lentoyhtiön jatkuvia taloudellisia ongelmia.

Vuosina 2002-2004 entisen pääministerin hallitus hyväksyi THAI:n ehdotuksen ostaa kymmenen A340-500- ja A340-600-lentokonetta yhteensä 53.5 miljardilla bahtilla. Hankintasuunnitelman esitti hallitukselle entinen teollisuusministeri Suriya Jungrungreangkit tuolloin, kuten selvitysraportista käy ilmi. Entinen teollisuusministeri erotettiin tutkimuksesta sen jälkeen, kun todisteet vakuuttivat komission, ettei hänellä ollut osuutta THAI:n kymmenen lentokoneen ostoon.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja on työskennellyt Pattaya Newsin kanssa viisi vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin ja myös joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen käännöksiä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjoittajien välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.