Siirrä eteenpäin puolue ehdottamaan lakiesitystä senaatin valtuudesta valita Thaimaan pääministeri

KUVA: Thairath

Kansallinen -

Epäonnistuttuaan työntämään johtajaansa Pita Limjaroenratia pääministeriksi, Move Forward -puolue aikoo nyt ehdottaa lakiesitystä peruskirjan 272 artiklan muuttamisesta, joka antaa senaatille valtuudet valita pääministeri.

Pita sai torstaina vain 324 ääntä yhteisparlamentin 749 äänestä, eikä hän päässyt pääministeriksi, koska hän tarvitsee vähintään 375 ääntä.

Hänen saamistaan ​​324 äänestä vain 13 tuli 250-jäsenisestä senaatista.

Nykyisen perustuslain mukaan senaatti voi valita pääministerin yhdessä kansanedustajien kanssa.

Nyt Move Forward -puolue, joka on hallituksen muodostamista suunnittelevan liittouman johtaja, on siirtänyt tavoitettaan muuttaa peruskirjaa poistaakseen juntan nimittämän senaatin valtuudet äänestää pääministeriä, jotta voitaisiin vaatia toista ehdokkuutta. Pita.

Ehdotus peruskirjan muuttamisesta on tänään esitetty edustajainhuoneen puhemiehelle Wan Muhamad Noor Mathalle.

Muutosehdotuksen tekemiseen Move Forward tarvitsee vähintään 100 kansanedustajan tuen. Puolueella on tällä hetkellä 151 kansanedustajaa.

Lakiehdotuksen hyväksyminen edellyttää kuitenkin, että vähintään 1/3 senaatista tai 84 senaattoria hyväksyy sen.

Move Forward huomautti, että koska monet senaattorit päättivät pidättäytyä äänestämästä pääministeriä eilen, he päättävät todennäköisesti tukea 272 artiklan muutosta.

Koko muutosprosessi voidaan puolueen mukaan saada päätökseen neljässä viikossa.

Move Forward -puolue tapaa tänään kahdeksan koalitiopuoluetta keskustellakseen uusista strategioista. He väittivät myös, että kyse ei ollut pelkästään Pitan tekemisestä pääministeriksi, vaan senaattoreille mahdollisuuden poistua armollisesti.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.