Entinen pääministeri Thaksin Shinawatra lykkää paluutaan Thaimaahan määräämättömäksi ajaksi

KUVA: Bangkok Post

Kansallinen -

Thaimaan entinen pääministeri Thaksin Shinawatra on lykännyt paluutaan heinäkuussa määräämättömäksi ajaksi hänen tyttärensä Paetongtarn Shinawatran mukaan.

Paetongtarn, joka on Pheu Thai -puolueen pääehdokas, paljasti äskettäin, että hän puhui isänsä kanssa heinäkuun 11. päivän yönä ja hänelle kerrottiin, että Thaksin ei palaisi kotiin heinäkuussa, kuten hän oli ilmoittanut.

Entinen pääministeri asuu oma-aloitteisesti maanpaossa Dubaissa välttääkseen oikeudellisia tai poliittisia seurauksia kotimaassaan. Hän ilmoitti kuitenkin useaan otteeseen viime kuukausien aikana, että hän tekisi paluun pian väittäen, että se ei ollut poliittista, vaan että hän halusi nähdä vain lastenlapsiaan.

Thaksinin uusin paluu lupaus oli toukokuussa 2023, jolloin hän ilmoitti haluavansa palata ennen syntymäpäiväänsä 26. Hän totesi jälleen kerran, ettei sillä ole mitään tekemistä politiikan kanssa ja että hän halusi vain hoitaa lastenlapsiaan.

Thaksin on ollut erossa perheestään lähes 17 vuotta, kun hän pakeni Thaimaasta välttääkseen erilaisia ​​pääministeriaikaansa koskevia oikeussyytteitä. Thaksin oli polarisoiva hahmo, jolla oli lähes yhtä paljon tukea kuin vastustaja hänen politiikkaansa ja arvoitaan. Jopa kauan lähtönsä jälkeen hän jatkaa vaikuttamista Thaimaan politiikkaan tänään pelkän läsnäolonsa ansiosta, huolimatta hänen jatkuvasta lausunnostaan, ettei hänellä ole enää mitään tekemistä politiikan kanssa.

Vaikka hän ei kertonut tarkkaa paluun päivämäärää, Paetongtarn vahvisti, että hänen isänsä halusi silti tulla takaisin ja että paluuajankohta ei poikkeaisi merkittävästi hänen aiemmin kertomastaan.

Paetongtarn korosti jälleen kerran, että paluu ei liity politiikkaan.

Kuitenkin Move Forward -puolueen ehdokas Pita Limjaroenrat ei saanut tarpeeksi ääniä pääministeriksi eilen, kuten täällä raportoimme, hänestä tulee paras mahdollinen ehdokas ottamaan itse pääministerin roolin.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Tilaa
Tanakorn Panyadee
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.