Taudinvalvontaosasto vierailee Soi Dog Foundationissa tehdäkseen yhteistyötä raivotaudin ehkäisemisessä

LEHDISTÖTIEDOTE:

Soi Dog Foundation toivotti ylpeänä tervetulleeksi taudinvalvontaosaston pääjohtajan tohtori Tares Krassanairawiwongin yhdessä muiden keskeisten virastojen edustajien kanssa turvakodilleen Mai Khaossa, Phuketissa viime viikolla. Vierailu seurasi viime viikolla Phuket Townissa pidettyä Rabies Network Development -työpajaa, jossa keskusteltiin Phuketin perustamisesta Thaimaan ensimmäiseksi raivotautivapaaksi maakunnaksi.  

Asialistan kärjessä oli Soi Dogin laajamittainen sterilointi- ja rokotusohjelma. Ohjelma tunnetaan nimellä CNVR (Catch, Neuter, Vaccinate, Return), ja sen perustamisesta vuonna 950,000 lähtien yli 2003 XNUMX kulkueläintä on steriloitu/kastroitu ja rokotettu, mikä tekee siitä lajissaan suurimman maailmassa. Ohjelma edistää hajaväestön tasaista vähenemistä ja tartuntatautien, mukaan lukien raivotaudin, leviämistä. 

Useat johtavat viranomaiset, mukaan lukien Maailman terveysjärjestö (WHO) ja Global Alliance for Rabies Control (GARC), ovat yhtä mieltä siitä, että tehokkain tapa poistaa raivotauti ihmisiltä on poistaa se koirilta. Rokottamalla 70 % alueen koirista johtaa raivotaudin häviämiseen. 

Tilanne on samanlainen kulkukoirien määrän vähentämisessä; 80 % alueen koirista sterilointi johtaa määrän jatkuvaan vähenemiseen niin kauan kuin ylläpito-ohjelmaa ylläpidetään. Tämä edellyttää, että rokotetut ja steriloidut koirat jätetään paikoilleen lauman immuniteetin muodostamiseksi ja uusien, steriloimattomien koirien valtaamisen estämiseksi.

– Kesti aikaa nähdä koirien määrän väheneminen saarella. Soi Dog on ajanut CNVR-ohjelmaa 20 vuoden ajan”, sanoi Soi Dogin Phuketin CNVR-päällikkö tohtori Nattanich Maneewong. "Tilastot osoittavat, että se toimii. Tallennamme tietoja seurataksemme edistymistä, suunnitellaksemme etukäteen ja varmistaaksemme, että ohjelma on mahdollisimman onnistunut." 

Järjestelmällinen kirjaaminen ja yhteisön osallistuminen ovat molemmat kriittisiä tämän kaltaisen laajamittaisen ohjelman tehokkaalle toteuttamiselle, mikä auttaa määrittämään kastroimattomien eläinten määrän alueella ja koordinoimaan toimintaa sen mukaisesti.  

Vieraileva delegaatio oppi, miten tämä käytännössä toimii, Soi Dogin 14 mobiilisterilisaatioklinikalla Etelä-Thaimaassa ja Suur-Bangkokissa. Säätiön pelastusviranomaiset paikantavat ja inhimillisesti pyydystävät kulkueläimiä paikallisten ruokkimien avulla. Sitten nämä eläimet steriloidaan/kastroidaan ja rokotetaan ja niiden korvien sisäpuoli tatuoidaan osoittamaan, että ne ovat läpäisseet ohjelman. Kun eläimet ovat toipuneet leikkauksesta, ne palautetaan turvallisesti omalle alueelleen – heidän läsnäolonsa siellä auttaa rakentamaan lauman immuniteettia. 

Vieraileva valtuuskunta tutustui myös Soi Dogin muihin ohjelmiin, kuten hoitoon, yhteisöön osallistumiseen, koulutukseen ja adoptioon. Avun tarpeessa olevien kulkueläinten auttamiseksi tautivalvontaosasto lahjoitti ystävällisesti lääkinnällisiä laitteita säätiön paikan päällä oleviin sairaaloihin. 

Kuten Rabies Network Development -työpajassa korostettiin, Phuketissa on vuosisadan vaihteen jälkeen havaittu vain yksi raivotautitapaus (koirassa) – osittain Soi Dogin CNVR-ohjelman ansiosta – mikä tekee maakunnasta kelvollisen arvioida raivotautiksi. - vapaa alue. Jos se onnistuu, se on ensimmäinen Thaimaan 77 maakunnasta, joka saavuttaa tällaisen aseman.

Edellinen on lehdistötiedote, joka on julkaistu PR-materiaalissa ja TPN-mediassa lueteltujen organisaatioiden täydellä luvalla. Lehdistötiedotteeseen osallistuvan organisaation lausunnot, ajatukset ja mielipiteet ovat täysin heidän omiaan eivätkä välttämättä edusta TPN-median ja sen henkilökunnan kannanottoja.

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.