Move Forward -puolueen Thaimaan pääministeriehdokas Pita epäonnistui ensimmäisellä äänestyskierroksella, toinen kierros järjestetään 19. heinäkuuta

Kansallinen -

Move Forward -puolueen johtaja Pita Limjaroenrat ei ole onnistunut keräämään riittävästi 375 ääntä yhteisistuntoparlamentista, minkä seurauksena hän epäonnistui pääministeriäänestyksen ensimmäisellä kierroksella.

Pita tarvitsi vähintään 375 ääntä 749:stä ylä- ja alahuoneesta päästäkseen Thaimaan pääministerin virkaan. Virallisten tulosten mukaan pääministeri-toivoinen pystyi kuitenkin keräämään vain 324 ääntä, mikä ei ollut puolet eduskunnan äänestä. Lisäksi vain 674 kansanedustajaa oli läsnä äänestyshetkellä.

Virallisessa äänestyksessä Pita sai 324 ääntä puolesta (vain 13 senaattoria), kun taas ääniä oli 182 vastaan ​​ja 199 tyhjää.

Tämän päivän osalta voidaan päätellä, että Pita sai alle puolet annetuista äänistä, joten häntä ei ole valittu maan 30. pääministeriksi. Hän oli ainoa ehdokas, joka esitettiin tänään 13.

Toinen äänestyskierros on määrä järjestää 19. heinäkuuta, ja enemmistökoalitio todennäköisesti päättää asettaa muita ehdokkaita, kuten Paetongtarn Shinawatran tai Srettha Thavisinin Pheu Thai -puolueesta, liittouman toiseksi suurimmasta puolueesta.

Pita nimitetään todennäköisesti myös toisen kerran, mutta koska monet sotilasjuntan nimittämät senaattorit, jotka eivät ole valittuja kuten kansanedustajia, vastustivat sekä hänen oikeusjuttujaan että hänen tukeaan Lese Majesten lain muuttamiseen, mutta ei kumoamiseen, Pitan tulosten odotetaan olevan samanlaisia, ellei hän tee myönnytyksiä. Pita on kuitenkin jatkuvasti todennut, että Lese Majesten lain muuttamisesta luopuminen ei ole vaihtoehto.

Move Forward -puolue asetti vain yhden ehdokkaan, Pitan, joten jos häntä ei valita, muut vaihtoehdot olisivat Pheu Thai -puolueessa ja antaisivat heille pääministerin viran. Ehdokkaat tehtiin jo huhtikuussa, eikä niitä voida muuttaa tässä vaiheessa. Vain aiemmin asetetut ehdokkaat voidaan asettaa eduskuntaan äänestettäväksi.

Toinen vaihtoehto on, että vähemmistöpuolueet asettavat ehdokkaan, kuten Anutin Charnvirakulin kolmannelta sijalta kansanedustajan Bhumjaithai-puolueen kanssa, mutta tämä on epätodennäköinen tie.

Jos toisella äänestyskierroksella ei voida valita ehdokasta, kolmas kierros järjestetään 20. heinäkuuta. Jos tämä epäonnistuu, muita vaihtoehtoja harkitaan ja niistä keskustellaan pitkään.

Pysy kuulolla TPN-mediassa saadaksesi lisäpäivityksiä tästä ja kaikista muista tarinoista.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.