Move Forward -puolueen pääministeriehdokas Pita Limjaroenrat kamppailee kiivaasti virastaan ​​syytösten myrskyn keskellä

KUVA: Pita Limjaroenrat - พิธา ลิ้มเจริญรัตน์

Kansallinen -

Pita Limjaroenrat, Move Forward -puolueen ainoa pääministeriehdokas, huomaa olevansa lukittuneena poliittisesti latautuneeseen taisteluun yrittäessään astua virkaan.

Edustajainhuoneen ja senaatin yhteinen istunto kokoontui tänään 13. heinäkuuta valitsemaan Thaimaan 30. pääministeri. Vaalien voittajan Move Forward -puolueen johtaja Pita asetettiin tämän päivän ainoaksi pääministeriehdokkaaksi 302 edustajainhuoneen edustajan tukemana.

Pääministerin toiveikas on kuitenkin tällä hetkellä kohtaamassa oppositioryhmän ja enemmistön ylähuoneen jäsenten armottomia syytöksiä.

Jotkut väitteet ovat, että Pita ei ehkä ole oikeutettu virkaan iTV-mediaosuuden vuoksi.

Thaimaan peruskirjan mukaan poliitikot eivät saa omistaa mediaosakkeita. Myös Vaalilautakunta (EY) päätti hiljattain kysyä asiaa perustuslakituomioistuimelta ja pyytää tuomioistuinta keskeyttämään Pitan poliittisen tehtävän.

Tietyt 250 senaattorin jäsenet käyttävät tätä väitettä syynä olla äänestämättä häntä tai pidättäytyä äänestämästä. Senaattorit varoittavat myös koalitiota, että he voivat rikkoa perustuslakia, jos he vaativat tukemaan pätemätöntä ehdokasta, vaikka Pitan iTV-osuudesta ei ole vielä annettu päätöstä.

Samaan aikaan oppositioryhmä tai entinen hallituksen leiri pommittaa Pitaa hänen aikeestaan ​​muuttaa lese-majeste-lakia.

He väittävät, että muutos heikentää Thaimaan arvostettua kuninkaallista instituutiota, joka on ollut tärkeä osa maan rakentamista ja suojelemista sen perustamisesta lähtien.

Muutosmuutokseen keskittymisen sijaan Move Forward -puolueen tulisi keskittyä muiden tärkeiden asioiden, kuten elinkustannusten nousun ja huumeongelmien ratkaisemiseen, oppositio kehotti.

Tämän seurauksena oppositio ei äänestä Pitaa pääministeriksi.

Vastauksena sekä ylähuoneelle että oppositiolle Pita sanoi tunnustavansa huolensa ehdokkuudestaan ​​ja kiitti kansanedustajia kypsästä ja avoimesta keskustelusta parlamentissa.

Väitteistä Pita korosti, että kaikki lain muutokset tulisi tehdä perustuslaillisen monarkiajärjestelmän puitteissa parlamentissa, mukaan lukien lese majeste -lain muutos.

Hän selvensi, että muutos ei ollut osa Move Forward -puolueen kuuluvan kahdeksan puolueen liittouman allekirjoittamaa yhteisymmärryspöytäkirjaa (MOU). Näin ollen millään muusta seitsemästä puolueesta ei ole määräyksiä muutoksesta.

Kelpoisuudestaan ​​Pita mainitsi, että perustuslakituomioistuin ei ole vielä antanut päätöstä hänen mediaosakkuutta koskevassa asiassa. Hän korosti myös, että vaalilautakunta ei ilmoittanut hänelle häntä vastaan ​​esitetyistä syytöksistä, mikä eväsi häneltä mahdollisuuden puolustautua. Näistä haasteista huolimatta Pita vakuutti vakaasti, että hän on edelleen täysin pätevä ehdokkuuteen.

Hän tarvitsee 376 kyllä-ääntä päästäkseen pääministeriksi, joka alkaa lehdistön ajasta.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.