Thaimaan vaalilautakunta pyytää perustuslakituomioistuinta keskeyttämään pääministeriehdokas Pita Limjaroenratin ja tutkimaan mediaosakkeita

Thaimaa -

Thaimaan vaalilautakunta (EC) on suostunut lähettämään Pitan ITV-mediaosakkuutta koskevan tapauksen perustuslakituomioistuimeen sekä pyytänyt Pitan pidättämistä Thaimaan parlamentin jäsenestä välittömästi.

Aiemmat tarinamme:

Move Forward -puolueen johtajaa ja pääministeriehdokasta Pita Limjaroenratia tutkitaan parhaillaan hänen väitetystä omistusosuudestaan ​​iTV Oyj:ssä.

Nyt päivitykseen:

Keskiviikkona (12th) noin kello 10 vaalilautakunta (EC) hyväksyi virallisesti vaatimuksen Thaimaan perustuslakituomioistuimelta erottamaan Pita Limjaroenrat, joka on tällä hetkellä Move Forward -puolueen johtaja ja pääministeriehdokas, välittömästi parlamentin jäsenenä.

Tämä tulee päivää ennen Thaimaan pääministerin vaaleja parlamentissa Juntan nimittämän senaatin ja valitun edustajainhuoneen yhteisessä istunnossa.

Keskeyttämispyyntö tuli Vaalilautakunnan (EY) jälkeen keskiviikkona (12. heinäkuuta).th) on päättänyt lähettää perustuslakituomioistuimeen kanteen Pitan väitetystä osuudesta iTV Oyj:ssä.

On kerrottu, että perustuslakituomioistuin pitää viikoittaisen kokouksensa tänään iltapäivällä. Jos Vaalilautakunta (EY) on onnistuneesti lähettänyt asian ennen kokousta, yleisö näkee, tekeekö tuomioistuin muodollisen päätöksen pyynnöstä.

Move Forward -puolue julkaisi välittömästi törkeän vastauksen väittäen, että viime hetken pyyntö ja tutkinta rikkoivat vaalilautakunnan omia sääntöjä ja määräyksiä. EY:ltä ei ole tullut virallista vastalausuntoa.

TPN-media huomauttaa, että Pita voitaisiin silti asettaa pääministeriehdokkaaksi, vaikka hänet jäädytetään, mutta monet senaattorit ja kansanedustajat voivat päättää olla äänestämättä henkilöä thaimaalaisen tuomioistuimen muodollisen tutkinnan alaisena.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The TPN National Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.