Thaimaan väliaikainen pääministeri Prayut Chan-O-Cha erosi virallisesti ja jää eläkkeelle politiikasta

Thaimaa-

Thaimaan nykyinen pääministeri Prayut Chan-O-Cha ilmoitti tänään, 11. heinäkuuta 2023, että hän eroaa virallisesti Ruam Thai Sang Chart -puolueesta ja politiikasta. Tämä päättää hänen yhdeksän vuoden poliittisen uransa Thaimaassa, joka alkoi vuonna 2014 vallankaappauksella.

Prayut palvelee jäljellä olevaa aikansa varapääministerinä, joka on melkein ohi, sillä uudesta pääministeristä äänestetään torstaina 13. heinäkuuta.

Lyhyessä lausunnossaan Prayut sanoi tehneensä parhaansa.

Thaimaan johtajana armeijan johtaman vallankaappauksen kautta ja vastuussa COVID-19-rajoitusten ja rajojen sulkemisen myrskyisten vuosien aikana Prayut oli jakautunut hahmo ja syvästi epäsuosittu edistyksellisten ja liberaalien äänestäjien, erityisesti nuorten, keskuudessa. Hänellä oli kuitenkin ydinjoukko sotilaallisia ja rojalistisia kannattajia, jotka tukivat häntä hänen johtajuuden aikana.

Prayut oli vallassa yhteensä yhdeksän vuotta ja hänen eroaminen avaa Thaimaan täysin seuraavalle luvulle, joka voi alkaa jo tänä torstaina pääministeriäänestyksen aikana. Monet äänestäjät haluavat erittäin karismaattisen ja suositun edelläkävijän Pita Limjaroenratin seuraavaksi pääministeriksi, mutta tämä ei ole tae, sillä Juntan nimittämän senaatin jäsenet ovat uhanneet estää hänen nimityksensä ja Pitalla on myös myrskypilvi hänen yllään meneillään olevan lain suhteen. tapaus, joka liittyy hänen omistamiinsa mediaosuuksiin, mikä voisi evätä hänet pääministeriksi.

Pysy kuulolla TPN Mediasta kaikista Thaimaan poliittisista kattavuustarpeistasi.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.